Ladataan ilmoitusta
Satakunta 10.4.2020 09:21

Kaksi uutta tartuntapausta Satakunnassa

Osastohoidossa ei ole varmistettuja COVID potilaita, ensimmäinen potilas on tehohoidossa.

Satakunnassa varmistettiin eilen kaksi uutta koronatartuntaa.  Kuva Hank Williams/Pixabay
Satakunnassa varmistettiin eilen kaksi uutta koronatartuntaa. Kuva Hank Williams/Pixabay

Satakunnassa todettiin torstaina kaksi uutta tapausta.

-Keskiviikon jälkeen tietoon on tullut kaksi uutta varmistettua tapausta. Löydöksiä on Satakunnassa nyt yhteensä 38. Toinen uusita tapauksista on aiemmin todetun potilaan lähikontakti, toisen lähikontakteja kunta selvittelee vielä, tartunnanlähde ei ainakaan toistaiseksi ole selvinnyt, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylikääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

-Toinen keskiviikkona osastolla ollut potilas on tänään joutunut tehohoitoon, toinen on kotiutunut. Päivystysosastolla on tällä hetkellä seitsemän potilasta odottamassa näytevastuksia. Heitä kaikkia hoidetaan

varmuuden vuoksi asianmukaisin varotoimin.

-Satasairaala toimii pääsiäisen aikana normaalisti. Kaikkia infektiopotilaita tutkitaan erityisin varotoimin, jotta vältetään muiden potilaiden ja henkilökunnan sairastuminen. Sairaalan johto arvioi tilannetta päivittäin ja tarvittaessa ollaan valmiina lisäämään eristyspaikkoja, mutta tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, toteaa ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Lue myös Huittisten terveyskeskuksessa tehty toistakymmentä koronatestiä, kaikki ovat olleet negatiivisia

Tästä näet tartuntatilanteen koko Suomessa ja kuntakohtaiset tiedot. Koronakartan mukaan Huittisissa on edelleen alle viisi tartunnan saanutta potilasta ja Sastamalassa on seitsemän varmistettua tartuntatapausta. Koronakartta päivitetään säännöllisesti joka päivä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa