Huittisten tilinpäätös toi iloisen yllätyksen

31.03.2017 - 10:55 Satu Ojala

Viime vuoden oletettiin Huittisten kaupungilla kääntyvän vahvasti miinusmerkkiseksi, mutta toisin kävi. Ylijäämää kertyi 312 000 euroa, kun talousarviossa ennakoitiin 2,5 miljoonan alijäämää.
Positiivinen yllätys koostui palkkamenoista, jotka alittivat arvion 1,5 miljoonalla eurolla, verotuloja kertyi 0,6 miljoonaa ennakoitua enemmän ja valtionosuuksia 0,4 miljoonaa ennakoitua enemmän.
Viime vuosina erikoissairaanhoidon menot ovat säännöllisesti ylittäneet talousarvioon varatut määrärahat, mutta nyt ne jäivät 172 000 euroa alle ennakoidun.
Velkamäärä kasvoi hivenen ollen nyt 2 025 euroa asukasta kohden, vaikka investoinneissa elettiinkin välivuotta. Investoinnit olivat 2,9 miljoonaa euroa. Velkamäärän kasvu selittyy sillä, että kaksi miljoonaa käytettiin edellisvuonna toteutuneiden investointien maksuun.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.