Kaksi puistoa jokirantaan

31.01.2018 - 05:26 Satu Ojala
Loimijoenpuistosta ja Lautturinpuistosta on yleissuunnitelman laatinut Sweco Ympäristö Oy.

Loimijoen ranta ravintola Wanhan WPK:n tuntumassa on ollut huittislaisille vuosikymmeniä sitten suosittu uimapaikka. Alueella on ollut aikoinaan rantauimala hyppytorneineen, mutta viime vuosina ranta-alueen käyttö on ollut vähäistä.

Viime kesänä alueen käyttöä heräteltiin henkiin ja joesta otettiin vesinäytteitä ja sukeltajat tutkivat, onko vedenpinnan alla jotain esteitä ranta- alueen hyödyntämiselle. Mitään hälyttävää ei löytynyt ja vesikin on uimakelpoista.
–Loimijoenpuistosta ja sillan toiselle puolelle suunnitellusta Lautturinpuistosta on nyt laadittu yleissuunnitelma, johon on varattu keskustan kehittämisohjelmasta 15 000 euroa, kertoo tekninen johtaja Ulla Ojala.

Ennen toteuttamissuunnitelman laatimista kaupunkilaisilla on tilaisuus sanoa puistosta sanottavansa. Samoin kuullaan naapureita.
–Suunnitelman tarkoituksena on lisätä alueen viihtyisyyttä ja kalustaa sitä tarvittavilta osin. Nyt rannassa on yksi puistonpenkki. Rantaalueesta halutaan tehdä yksi kesänviettopaikka keskustaan, jonne voisi tulla vaikka koko perheen kanssa uimaan
ja onkimaan.

Laitureita on tarkoitus myös lisätä niin, että uimalaituri sijoitettaisiin alueen eteläisimpään osaan ja sinne tehtäisiin myös pukukoppeja.

Ongelmana alueen hyödyntämiselle ovat tulvaherkkyys ja joki on keskiosaltaan osa Natura-aluetta.
–Loimijoen vesi on tulvinut korkeimmillaan Koskitielle saakka. Se vaikuttaa muun muassa istutuksiin ja ajatus onkin, että kaikissa istutuksissa suositaan korkeampia paikkoja. Puustoa pyritään uusimaan pikku hiljaa, jotta kasvuun lähtö varmistuu.

–Rakenteiden ja laiturien tulee olla pois talveksi poissiirrettäviä tai ne tulee sijoittaa riittävän korkealle. Rannan tulee kestää laiturin siirto nosturilla.

Lautturinpuisto sijaitsee rautasillan toisella puolella ja puistojen kulkuyhteyttä sillan alta tutkitaan.
–Lähinnä tarkastetaan tihkuuko kaukolämpöputki ja aluetta siistitään ja tehdään tarvittavat korjaustoimenpiteet.

Lautturinpuisto tarvitsee jonkin houkuttelevan elementin, jotta alueelle saadaan käyttöä.
–Sinne voisi sijoittaa vaikkapa petankki- tai mölkkykentän.
–Ensi kesänä on tarkoitus siistiä kasvillisuutta ja uudistaa sitä. Ensin kuitenkin selvitetään, onko jokea tarpeen
ruopata.

–Puistosta laaditaan vielä tarkempi suunnitelma, jolloin saadaan tarkempi kustannusarvio ja päästään kilpailuttamaan urakoitsijoita.

Ulla Ojala toivoo, että huittislaiset kertoisivat, millaisia odotuksia kaupunkilaisilla on tämän puiston suhteen.
–Niitä olisi hyvä kuulla, jotta osaisimme ottaa toiveet huomioon. Järjestämme keväällä vielä yleisötilaisuuden, jolloin näkökulmia voi tulla kertomaan meille ja katsellaan silloin yhdessä
aluetta, sanoo Ulla Ojala.

Yleissuunnitelmat ovat parhaillaan nähtävänä kaupungin verkkosivuilla.

 

 

 

 

Lue 31.1.-Lauttakylä-lehti verkossa.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
31. tammikuu 2018 - 17:27Nimimerkki: Jossu
Ihan oikeasti, paljonko maksoi suunnitelma jossa on piirretty muutama puu ja käytetty paria eri väriä. Ketä tilaa näitä, ei mene kuokka maahan näillä suunnitelmilla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.