Hilkka Hujanen naisten maajoukkueeseen

30.03.2018 - 14:44 Sari Mäkelä

LP Vampula Huittisen 20-vuotias laitapelaaja Hilkka Hujanen on valittu naisten lentopallomaajoukkueeseen.

Viime kesän ryhmään on lisätty myös kokenut monivuotinen kapteeni Pauliina Vilponen, kymmenen maaottelua aiemmin pelannut ja tämän kauden Mestarien liigassa pelanneessa Volero Zürichissä mukana ollut libero Tiiamari Sievänen sekä Hujasen lailla ihan uusina niminä laitapelaaja Essi Helminen ja passari Evelinna Koljonen.
Päävalmentaja Tapio Kangasniemi on valinnut kesän Kultaiseen liigaan ja sen jälkeen edessä odottaviin syksyn EM-karsintoihin kaikkiaan 26 pelaajan suuruisen maajoukkueryhmän.
-Vaihtuvuutta on erittäin vähän viime vuoteen ja se onkin yksi menestymisen kulmakivistä. Olemme saaneet nyt jatkuvuutta myös pelaajistoomme ja sen lisäksi heidän sitoutumisensa tuntuu olevan kovalla tasolla, Kangasniemi kertoo taustoista.
Nuorista, nälkäisistä ja kehittyvistä pelaajista Kangasniemi nostaa esiin muun muassa Hilkka Hujasen.
Suomi pelaa 12 joukkueen Kultaisessa liigassa B-lohkossa yhdessä Kroatian, Unkarin ja Ranska kanssa. Kaikki joukkueet kohtaavat kertaalleen toisensa koti- sekä vieraskentällä. Lohkovoittaja selvittää tiensä Final4 -lopputurnaukseen muiden lohkojen voittajien kanssa. Syksyllä edessä ovat EM-karsinnat.
Suomen ensimmäinen peli on Kroatiaa vastaan Splitissä 19. toukokuuta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.