Lauttakylä-lehden vaalipaneelissa annettiin vauhtia Satakunnalle

29.03.2019 - 21:07 Minna Karru
Paneelissa istuivat Jari Myllykoski (vas), Krista Kiuru (sd), Marianna Hanni (vihr), Martin Ylikännö (kesk), Niina Hakala (kd), Mikko Korpela (kok) ja Niina Immonen (ps). Kuva: Mikko Perttunen

Miten lisätä Satakunnan kilpailukykyä -kysymyksellä avattiin Lauttakylä-lehden vaalipaneeli tänään perjantaina illalla ravintola Wanhalla WPK:lla.

Vasemmistoliiton Jari  Myllykoski muistutti tutkimuksesta, jossa Rauman seutu mainittiin yhtenä valovoimaisena  alueena. Hän korosti, että muutakin satakuntalaista hyvää pitäisi muistaa nostaa esille. Hän viittasi myös selvitykseen, jonka mukaan yksi Satakuntaan panostettu euro tulee 1,5-kertaisena takaisin.

Kristillisdemokraattien Niina Hakala toi matkailumielessä esille meren, joen ja satakuntalaisen puhtaan luonnon.

Vihreiden Marianna Hanni painotti oman korkeakoulun merkitystä. Hän lisäisi opetustarjottimella kulttuurikoulutusta, joka toisi maakuntaan lisää ilmettä. Se voisi innoittaa alueelle nuoria osaajia, jotka kaipaavat leivän lisäksi myös sirkushuveja.

Keskustan huittislaisen ehdokkaan Martin Ylikännön mielestä pelkkä metropolikeskustelu on valitettavaa. Muunkin Suomen on pysyttävä asuttuna. Ihmiset voivat asua kuitenkin vain siellä, missä on työpaikkoja. Satakuntalaisiksi vahvuuksiksi hän mainitsi ruuantuotannon ja -jalostuksen sekä monipuolisen teollisuuden.

Kokoomuksen Mikko Korpela esitti yhdeksi keinoksi maakunnan nostoon sen, että ketkä kahdeksan sitten tulevatkaan valituiksi, toimisivat eduskunnassa ikään kuin yhtenä satakuntalaisena ryhmänä ja pitäisivät kotimaakunnan puolta. Politiikalla olisi luotava tasavertaisia mahdollisuuksia kaikille.

SDP:n Krista Kiuru korosti, että juuri alueet luovat Suomeen kasvua. Ja ihmisten tulee voida itse päättää, missä päin haluavat asua. Hän painotti sitäkin, että liian usein on tapana valittaa asioista mitä ei ole, eikä kiinnittää huomiota kaikkeen siihen hyvään mitä jo on.

Perussuomalaisten huittislainen Niina Immonen puhui Huittisten kaltaisten seutukaupunkien merkityksestä. Hän sanoi myös, että vetovoiman lisäksi paikkakunnilla pitää olla pitovoimaa. Peruskonsteiksi hän mainitsi työpaikat sekä kohtuuhintaiset asunnot.

 

 

 

Lisää pari tuntia kestäneestä, Huittisten Sanomalehti Oy:n toimitusjohtaja Olli Ristimäen vetämästä paneelista ensi viikon Lauttakylä-lehdessä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

Päivitetty 1.4. korjaamalla Hannin etunimi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.