Huittisissa kysytään, milloin ihmiset haluaisivat lainata tai palauttaa kirjoja

28.08.2019 - 05:15 Satu Ojala
Äetsän kirjaston oven vieressä on lukija, jolle näytetään kirjastokorttia ja sen jälkeen ovien avautumiseksi näpytellään henkilökohtainen sisäänpääsykoodi.

Huittisissa suunnitellaan sekä pääkirjaston että Vampulan sivukirjaston ovien avaamista asiakkaille aukioloaikojen jatkeeksi. Tällöin asiakkaat pääsisivät kirjastoon kirjastokortilla iltaisin ja viikonloppuisin.

Sivistyslautakunta päätti ensin selvittää, milloin asiakkaat kirjastoon haluaisivat mennä ja haarukoida tuloksista ne suosituimmat ajankohdat.

–Kysely toteutetaan sekä verkossa että kirjastossa syyskuun alusta kolmen viikon ajan. Omatoimiaikakirjaston toimintaa on hahmoteltu nykyisten aukioloaikojen jatkeeksi, ei korvaamaan niitä, sanoo Huittisten kirjastotoimenjohtaja Jan-Erik Ylitalo. (..)

Omatoimiaikana kirjasto on asiakkaiden käytössä niiltä osin, mihin ei tarvita henkilötyöpanosta. Kirjastokortteja tai sakkoja ei voi tällöin maksaa. Huittisissa kirjasto on suunnitelmissa avata myös järjestöille aukioloaikojen jälkeen.

–Järjestöillä olisi muutoksen jälkeen mahdollisuus pitää kirjastossa esimerkiksi kokouksia. Kokouspaikkana voisi toimia joko lehtienlukusali tai Hermanni-sali.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 35.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.