Huittisissa edistetään hyvää väestösuhdetta

28.04.2016 - 13:23 Toimitus
Kättä päälle hankkeen puolesta löivät ylitarkastaja Katriina Nousiainen (vas.), Huittisten yksikön päällikkö Päivi Sihvonen ja hankekoordinaattori Mia Luhtasaari.

Huittisten vastaanottokeskus on yksi seitsemästä vastaanottokeskuksesta, jotka ovat mukana oikeusministeriön käynnistämässä Trust-hankkeessa. Tavoitteena on edistää hyviä suhteita vastaanottokeskuspaikkakuntien väestöryhmien välillä.

Hankkeen alkuvaiheessa on koulutettu turvapaikanhakijoita, henkilökuntaa ja vapaaehtoisia sekä kuntien henkilöstöä. Turvapaikanhakijoita on kouluttanut darin kieltä taitava nuori monikulttuurisuusyhdistys Monikista.
–Hankkeessa kehitellään malleja lisätä paikallista vuorovaikutusta, vahvistaa turvallisuuden tunnetta, edistää osallisuutta ja rakentaa myönteisiä asioita, kertoo ylitarkastaja Katriina Nousiainen.

Huittisten lisäksi mukana pilottihankkeessa ovat Tampereen, Lieksan, Nurmijärven, Oulun, Raaseporin ja Tornion vastaanottokeskukset.
Oikeusministeriön yhteistyökumppaneita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö, maahanmuuttovirasto ja SPR.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.