Kaikki Lauttakylän koulun vaihtoehdot vielä olemassa

28.02.2019 - 05:20 Satu Ojala
Katugallupiin vastasivat Henna Ojala (ylhäällä vas.), Kari Haaranen, Hanna-Mari Haavisto, Anne Systä (alhaalla vas.) ja Johanna Nieminen sekä Riitta Kaasalainen (alemman kuvan ylhäällä vas.), Heidi Parma, Veeti Viikari (alhaalla vas.) ja Taisto Tuominen.

Lauttakylän uusi koulu teettää töitä niin kaupungin tekniselle palvelukeskukselle kuin koulun rakentamista valmistelevalle ohjausryhmälle. Vertailukelpoisissa pohjatutkimuksissa kävi ilmi, että edullisin paikka uudelle koululle olisi urheilukentän ja Huhkolanpuiston välissä oleva pallokenttä, kakkonen vanhan kivikoulun tontti ja kallein jo vuosi sitten rakennuspaikaksi päätetty Kivirannan pelto.

–Kaikkia kolmea vaihtoehtoa tutkitaan vielä rinnakkain. Päätöstä koulun paikan siirtämisestä tai muuttamisesta ei ole tehty. Sen tekee kaupunginvaltuusto 8. huhtikuuta, mikäli ohjausryhmä päätyy laskelmien perusteella esittämään muutosta, kertoo Huittisten kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala.

Tekninen palvelukeskus teettää parhaillaan tamperelaisella WSP Finland Oy:llä tonttien rakennettavuusselvityksiä kaksikerroksisille kouluille.

–Selvityksessä koulun koko on 5 800 neliötä. Laskelmat saamme maaliskuun alussa, jonka jälkeen ohjausryhmä käsittelee niitä ja tekee tarvittaessa esityksensä kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle.

Kivirannan pellolle koulu on alun perin suunniteltu rakennettavaksi Lauttakylänkadun suuntaisena rakennusmassana ja vain osittain kaksikerroksisena. Nyt tätäkin suunnitelmaa tarkastellaan uudelleen perustamiskustannusten näkökulmasta.

–Rakennettavuusselvitys tehdään kaksikerroksiselle koululle ja lähemmäksi Meijerintietä. Näin saadaan pienennettyä tontille rakennettavan kunnallistekniikan metrimäärää sekä tonttikokoa ja tämä pienentää oletettavasti myös pohjarakentamiskustannuksia.

Kivirannan pellolla on olemassa myös tulvariski, joka pitää ottaa huomioon. Kaksi muuta rakennuspaikkaa eivät kuulu tulvariskialueisiin.

Ulla Ojala myöntää, että koulun paikan hakeminen on yllättävänkin haasteellista.

–Tässä etsitään nyt kustannustehokkainta ratkaisua, sanoo Ulla Ojala.

 

 

Kivikoulun tontti oli mieluisin vaihtoehto
kun Lauttakylä-lehti kyseli asiaa tähän juttuun liittyvässä katugallupissa.

Vastaantulijoilta kyseltiin:
Mitä toimintoja Lauttakylän uuteen kouluun pitäisi tulla ja mihin koulu tulisi sijoittaa?
Millaista käyttöä löytyisi väistötiloille?

Tammikuussa Lauttakylä-lehti kyseli koulun paikkaa verkkosivun gallupissa.
Koulun vanha tontti sai silloin äänistä 59 prosenttia, Kivirannan pelto 31 prosenttia ja Huhkola 9 prosenttia.
Ääniä annettiin 316.

 

 

 

Lue katugallupin vastaukset  tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

KOMMENTIT
1. maaliskuu 2019 - 4:44Nimimerkki: Mietteliäs
Olisi kiva tietää, että paljonko tähän projektiin on jo saatu rahaa menemään!
1. maaliskuu 2019 - 20:15Nimimerkki: resu
Koulu on sadan vuoden investointi ja siksi koulu on laitettava parhaalle paikalle tulevaisuutta silmälläpitäen eli Kivirannan pellolle. Myöhemmin sinne rakennetaan paljon lisää kuten jäähalli, maauimala, kauppakeskus jne. Kumma juttu että vanha meijeri on saatu aikoinaan rakennettua samoihin maisemiin. Jospa nyt jätettäisiin se poliittinen peli hiukan vähemmälle ja katsoittaisiin tulevaisuuteen ja laitettaisiin koulu parhaalle paikalle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.