Huittisten keskustan valokuituverkko valmis vuoden lopussa

27.09.2019 - 12:40 Toimitus
Valokuidun rakentaminen Huittisten keskustassa alkoi syyskuun alussa. Kuva: Mikko Perttunen

Huittisten keskustassa Lauttakylänkadulta syyskuun alussa alkaneet valokuituverkon rakennustyöt ovat edenneet Viialankadulle ja Karpintielle, jossa kadunvarsia on kaivettu auki.

Lounean valokuituverkon rakennustyöt saadaan valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

–Tällä viikolla aletaan vetää kaapeleita putkiin. Myös kaapeleiden kytkentätyöt alkavat maastoon pystyttämillämme jakokaapeilla, kertoo Lounean Huittisen keskustasta vastaava suunnittelija Marko Mäkelä.

Siniset ja punaiset spraymaalilla tehdyt merkinnät maassa ovat ihmetyttäneet osaa kuntalaisia. Mäkelä kertoo niiden merkitsevän olemassa olevien tele- ja sähkökaapeleiden paikkaa.

–Näin kaivu-urakoitsija tietää varoa niitä, kun valokuitua kaivetaan. Yleensä sähkökaapelit merkitään sinisellä ja puhelinkaapelit punaisella, Mäkelä kertoo.

Seuraavaksi kaivutöitä jatketaan Lauttakylänkadulta Risto Rytin kadun suuntaan. Lisäksi kaivut aloitetaan myös Prantinkadulla, Vuohikadulla, Kyntäjänkadulla, Peltomiehenkadulla sekä Pennintiellä. Viimeisenä kaivut aloitetaan Torkinkadulla loka-marraskuussa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.