Vanhankosken lehtoaluetta kunnostetaan kaupungin ja vankien yhteistyöllä

27.08.2019 - 05:13 Mikko Perttunen
Vielä vuosi sitten luontopolku oli karmeassa kunnossa. Opastetaulut makasivat kaatuneina ja polku oli paikoin umpeenkasvanut.

Vanhankosken lehtoalueen luontopolku Huittisissa on viime vuosina ajautunut rappiolle, kun Metsähallituksella ei ole ollut resursseja kohdennettavaksi pienien kävijämäärien kohteisiin. Alueen retkeilymukavuutta on nyt kuitenkin ryhdytty parantamaan vankityönä, kun Metsähallitus ja Satakunnan vankila aloittivat alkukesästä yhteistyön luonto- ja virkistyskohteiden ylläpidon osalta.

Lehtoalueen tila on puhuttanut Huittisissa paljon. Heinäkuussa palaset alkoivat kuitenkin loksahdella kohdalleen.

–Ei löytynyt oikein suoraa ja virallista tietoa siitä, kenen vastuulla alueen hoito oikeastaan on, puistomestari ja vankityönjohtaja Toni Valtala Metsähallituksesta sanoo.

Valtala kertoo, että alueen hoito- ja käyttösuunnitelman mukaan kaupunki ylläpitää aluetta Metsähallituksen avustuksella, mutta toisaalta kaupunki on tämän jälkeen myynyt joitakin tiloja alueesta valtiolle. Valtion omistamien alueiden ylläpidosta taas vastaa Metsähallitus.

–Sanoin suoraan kaupungin edustajille, että meillä ei rahaa ole laittaa kiinni, mutta lihastyötä tarjoan kyllä. Tehtiin sellainen työnjako, että me laitamme polun kuntoon ja raivaamme näkymät parille lammelle ja kosken rantaan, ja jos tarvitsee tehdä jotain hankintoja, avustaa kaupunki niissä, Valtala kertoo.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 35.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
4. syyskuu 2019 - 13:02Nimimerkki: Luonnon ystävä
Hienoa toimintaa. Vuosia olen seurannut miten alue menee pilalle, mutta nyt on ryhdytty toimiin. Mahtavaa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.