Uidaanko VPK:n rannassa ensi kesänä?

27.07.2016 - 09:31 Antti Salminen
Ongelle VPK:n rantaan tullut Justus Partanen pulahtaisi mielellään Loimijokeen, jos paikalla olisi kunnollinen uimaranta. Taustalla näkyvät Aada Metsähalme ja Julius Partanen.

Huittisten keskustan tuntumassa sijaitsevalle VPK:n rannalle suunnitellaan kasvojenkohotusta. Keskustan kehittämiseen tähtäävää Elävä Huittinen -hanketta vetävä Mika Stenfors ei halua Huittisiin pelkästään kunnollista uimarantaa, vaan paljon muutakin.
Stenfors on laatinut hankkeensa puitteissa VPK:n rantaa koskevia suunnitelmia. Visioissa vilahtaa uimarantaa, pukukoppia, uimalaituria, venelaituria, vuokrattavia venepaikkoja, veneenlaskupaikkaa, asioimislaituria sekä kanootin ja sup-laudan vuokrauspaikkaa.

Stenfors aikoo ehdottaa Huittisten kaupungin kolmen seuraavan vuoden budjettiin muutaman kymmenen tuhannen euron vuotuista määrärahaa.
–En usko, että työt tulisivat mahdottoman kalliiksi, sillä samalla paikallahan on ollut 1970-luvulle asti uimaranta eikä täysin alusta kaikkea tarvitsisi aloittaa, Stenfors arvioi.
Asia erikseen viralliseksi uimarannaksi pääsyssä on Loimijoen veden hygieeninen laatu.

Klikkaamalla pikkukuvia voit tutustua Stenforsin alustaviin suunnitelmiin.

Lue laajemmin aiheesta Lauttakylä-lehdestä 27.7.2016.

KOMMENTIT
28. heinäkuu 2016 - 16:14Chevi
Runsaat 50 vuotta sitten oli ranta käytössä. Uudet pukukopit, pojille ja tytöille erikseen. Viiden metrin hyppytorni ja jonkinlainen santapohja. Hyvä siellä oli pullikoida ja siellä opin uimaan. Saviruven sai päälliskauppaa. Silloin ei oltu niin tarkkoja veden puhtauden kanssa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.