Pääluottamusmies Lauri Lehtinen on tiukka neuvottelija – Samoja taitoja hän hyödyntää jalkapallokentällä

26.09.2019 - 05:19 Pipsa Vatanen
Luottamusmies Lauri Lehtinen kokee olevansa viestinviejä. –Asioista tulee monesti väärinkäsityksiä. Minä käyn sitten oikomassa niitä – puolin ja toisin.

Yli kymmenen vuotta sitten Saarioisten tehtaalla Lauri Lehtiselle esitettiin mielenkiintoinen kysymys. Kiinnostaisiko nuorta miestä toimia luottamustehtävissä?

–Olin tietysti imarreltu. Halukkaita ei ilmeisesti ollut kovinkaan montaa.

Vuosi oli 2007. Kun Lehtinen oli toiminut vain muutaman viikon varapääluottamusmiehenä, Saarioinen päätti myydä säilyketehtaan Felixille. Asiaa puitiin oikeudessakin.

–Normaalisti luottamushenkilöiden polku alkaa nuorisotoiminnasta, ammattiosastosta ja liiton tehtävistä eli pikku hiljaa kasvetaan työhön. Minä taas sukelsin suoraan syvään päähän.

Lehtinen on työskennellyt melkein 20 vuotta Saarioisten tehtaalla, niistä viimeiset neljä vuotta pääluottamusmiehenä.

Hänen tarinansa on samanlainen kuin monilla muillakin. Kauppaopistossa opiskellut nuori merkonomi tuli kesätöihin ja on sillä tiellä edelleen. Työnantaja on kouluttanut Lehtistä lisää, sillä takataskusta löytyy elintarvikealan perustutkinto, ammattitutkinto sekä erikoisammattitutkinto.

Virallisten termien mukaan luottamusmiehen tärkein tehtävä on valvoa työehtosopimuksen ja työelämän lakien noudattamista työpaikalla. Epävirallisesti Lehtistä voisi kuvailla öljyksi, jonka ansiosta työntekijöiden ja työnantajan välit toimivat mahdollisimman kitkattomasti. (..)

Kun Lauri Lehtisen työpäivä päättyy Saarioisten tehtaalla, seuraava alkaa jalkapallokentällä. Hän on valmentanut Lauttakylän Lujan jalkapallojunioreita yli kymmenen vuoden ajan.

Luottamustoimia ja valmentajuuttta yhdistävät samantyylinen järjestelmällisyys, kuuntelutaito, tilanteiden aistiminen ja tietysti säännöt.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 39.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.