Lainaksi saatu lapsi

26.03.2019 - 05:07 Satu Ojala
Minna Luoma (vas.) ja Susanne Soukola järjestävät sijaisperheille yhteisen tapaamisen Huittisissa. He toivovat, että tapaamisen osallistuvat myös ne sijaisperheet, jotka eivät ole Satakunnan Sijaisvanhempien jäseniä.

Huittislaiset sijaisäidit Susanne Soukola ja Minna Luoma sanovat, että sijaisvanhemmuuden edellytyksiä ovat muun muassa yhteistyökyky ja pitkäjänteisyys.
–Perusarki eheyttää lapsia. He tarvitsevat rajoja ja rakkautta. Kun lapsi sijoitetaan perheeseen, siinä haetaan ensisijaisesti lapselle kotia, ei perheelle lasta. Aina mennään lapsen etu edellä.

–Kotimme ovet ovat avoimina kaikille, jotka kuuluvat sijaislapsen perheeseen, myös viranomaisille. Tapaamme sosiaalityöntekijöitä säännöllisin väliajoin ja vaihdamme kuulumisia. Sijaisvanhemmuus on elämäntapa.
–Sijaislapsi on perheenjäsen. Perheen biologiset lapset ovat sisaruksia sijaislapselle, samoin ovat mummut ja papat saaneet uusia lastenlapsia, sanovat Minna Luoma ja Susanne Soukola. (..)

–Kaikki sijaisvanhemmat eivät  kuulu Satakunnan Sijaisvanhemmat -yhdistykseen ja siksi järjestämmekin Huittisissa sijaisperheiden huhtikuun ensimmäisenä päivänä, kertovat tilaisuuden järjestäjät Minna Luoma ja Susanne Soukola.
–Emme edes tiedä, kuinka monta sijaisperhettä Huittisissa on, koska toimintaa sitoo vaitiolovelvollisuus emmekä saa yhdistykseen kuulumattomista perheistä tietoja mistään. Vertaistuki on kuitenkin aina tervetullutta ja siksi toivomme saavamme tätä kautta yhteyden muihin sijaisperheisiin, sanovat Luoma ja Soukola.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.