”Puistokoulun” kaavaan lisää vihreää – Alueen 140 puuta on jo kuntokartoitettu

25.09.2019 - 05:32 Minna Karru
Kesäkuussa kaavan luonnosvaihetta esiteltiin Huhkolanpuistossa. Kaupungin maankäyttöpäällikön Seija Holmin (toinen vas.) ja teknisen johtajan Ulla Ojalan kanssa luonnosta esitteli sen laatija Kalle Rautavuori Rambollista.

Huhkolanpuiston uuden koulun kaavaehdotuksessa on tarkistettu koulun rakennusalan rajausta niin, että se osoitettiin kauemmas urheilukentästä. Noin kymmenen metrin siirron jälkeen rajaus puiston suuntaan on pysynyt ennallaan.
Rakennusoikeutta alueelle on osoitettu 7 500 kerrosneliömetriä. Suurin sallittu kerrosluku on kaksi.

Muutoksia on tehty alkukesän lausunto- ja muistutuskierroksen jälkeen. Kaupunginhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen maanantain kokouksessaan.

Kaavaehdotukseen lisättiin myös uudisrakentamista koskevia määräyksiä. Rakennuksen tulee arkkitehtuuriltaan ja mittakaavaltaan sopeutua arvokkaaseen Huhkolan kartanoalueen kulttuuriympäristöön.

Kaavaehdotusta on myös viherretty.
Esimerkiksi rivitaloja vasten olevalle tontin rajalle on lisätty istutettava puurivi. Istutettavaa tontin osaa on myös muutoin lisätty. Muun muassa puistoalueen luoteisosa muutettiin suojaviheralueeksi.

Kesän aikana myös alueen 140 puuta on kuntokartoitettu.
–Yhtään hengenvaarallista puuta ei löytynyt. Yksi vaahtera on kuitenkin niin huonokuntoinen, että se olisi syytä kaataa tai ainakin voimakkaasti karsia, kertoo kaupungin maankäyttöpäällikkö Seija Holmi.
–Puista 20, jotka ovat jo nyt tuettuja, kaipaavat lisätuentaa. Viitisentoista puuta on sellaista, jotka laitettiin niin sanotusti seurantalistalle.

Yksittäisiä puita tai puuryhmiä ei kaavakartalla suojella, mutta yleismääräyksiin lisättiin puiden huomioimista koskeva määräys. Holmin mukaan piha- ja puistosuunnitelman tekemisen aika on rakennusluvan yhteydessä.

 

Kaupunki kyselee myös kuntalaisilta mielipiteitä Huhkolan puistoalueen käytöstä. Lue lisää täältä. Kyselyyn pääsee tästä.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 39.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.