”Vihdoinkin saadaan Rekikoskentie kuntoon”

24.01.2019 - 05:29 Marja-Liisa Hakanen
Tien kunnostaminen on kyläläisille niin iso asia. Emme oikein voi vieläkään uskoa, että se nyt toteutuu, tuumivat kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Aaltonen ja kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Aarre Rekikoski tyytyväisinä.

–Tie merkitsee meille kaikkea, sanoo Rekikosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Aaltonen, joka muiden kyläläisten kanssa iloitsee siitä, että huonoon kuntoon päässyt paikallisväylä vihdoin kesällä peruskorjataan.

Eduskunta myönsi 600 000 euron määrärahan tien kunnostukseen ns. joululahjarahoistaan. Ne ovat budjetin ylittäviä määrärahoja, joita valtiovarainvaliokunnan hallitusryhmät ovat saaneet jo usean vuoden ajan jakaa. (..)

Varsinkin raskas liikenne on lisääntynyt. Kylässä on useita eläintiloja, joille ajetaan isoilla autoilla joka päivä. Entistä enemmän tiellä kulkee myös puutavaraliikennettä, Aaltonen ja Rekikoski sanovat.

Vilkasta on henkilöautoliikennekin. Kyläläisten lisäksi tietä käyttävät jonkin verran naapurikylien, Sastamalan Kämmäkän ja Illon sekä Punkalaitumen Pärnänmaan asukkaat. Myös kesämökeille Ylistenjärvelle ajetaan paljon Rekikosken kautta.

–Muun muassa näillä asioilla perustelimme ely-keskukselle, miksi tie pitäisi kunnostaa. Vastaukseksi korjausaloitteeseen saimme ympäripyöreän vastauksen, ettei kaikkien vähäliikenteisten teiden uudelleen päällystämiseen ole rahaa. Vain paikkauksia luvattiin.

Kyläyhdistys ei kuitenkaan luovuttanut. Ulla Aaltonen keksi kokeilla vielä yhtä konstia. Hän ajatteli, että pitää ottaa yhteyttä suoraan sinne, missä valtion rahoista päätetään.

–Mietin kyllä, kehtaanko, mutta lopulta soitin kansanedustaja Timo Kallille, joka on valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja ja jota tunsin vähän entuudestaan. Kutsuin hänet kyläyhdistyksen kevätkokoukseen Rekikoskelle viime vuonna ja siellä puhuimme hänelle tien kunnostamistarpeesta.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.