Kahden vuoden päästä Huhtamon filmifestivaalilla kolmas tuleminen

23.07.2019 - 05:40 Minna Karru
Yksi Huhtamon filmifestivaalien yllätysohjelmanumeroista oli Saana Peuran sunnuntainen trapetsiesitys Honkapirtin pihalla. Peura oli myös festivaalien talkoolaisvastaava.

Yhtä valtavaa kiitosta oli festivaalijohtaja Pekka Ollula, kun Huhtamo International Film Festivalin neljännen päivän viimeinen elokuva Poissa oli katsottu.
–Yhteinen ponnistuksemme ja taidonnäytteemme onnistui. Väki löysi tiensä tapahtumaan. Maksullisuudesta huolimatta katsojia oli enemmän kuin kaksi vuotta sitten, vaikka silloin elokuvat olivat ilmaiset.

Ollulalle festivaali on silti enemmän kuin elokuvan katsomisia. Se on ylpeydenosoitus kotikylälle. Ja tutkimusmatka siihen, mitä pienen paikkakunnan elämänmenosta ja -asenteesta olisi siirrettävissä isompiin kaupunkeihin.
–Minulle huittislaisuudessa on aina ollut jotain ainutlaatuista. (..)

Huhtamon kirkko on jo varattu vuoden 2021 heinäkuuksi. Muutkin tutut tapahtumapaikat – Honkapirtti, Leffalato ja Mäenpään työväentalo Punkalaitumella – otetaan silloin haltuun.
–Ja jotain uutta, Ollula lupaa.
 

 

 

Lue festivaalireportaasi kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.