Tarkan pohdinnan paikka

23.01.2019 - 05:09 Satu Ojala
Uuden Lauttakylän koulun yhtenä tonttivaihtoehtona on selvitetty Huhkolanpuiston ja urheilukentän väliin jäävää tonttia. Kuva: Kata Sivunen

Runsas kuukausi sitten tuli julki, että Lauttakylän koulun rakentaminen Kivirannan pellolle tulee hämmästyttävän kalliiksi. Ikiajat peltona ollut alue vaatii rakennuksen paalutuksen lisäksi sen, että kaikkia piharakenteita pitää vahvistaa.

–Tonttia pitää korottaa metrillä, jotta se on samalla tasolla viereisen Lauttakylänkadun kanssa. Sinne ei voi vain kipata soraa, vaan liikenneväylät ja parkkipaikka-alueet pitää vahvistaa kalkkistabiloinnilla, sanoo Huittisten kaupungin rakennuspäällikkö Arto Suuniitty.

Tontin korottaminen maksaa noin miljoona euroa ja kalkkistabilointi noin 2,7 miljoonaa. Paalutuksella on oma hintalappunsa. (..)

Kivirannan pellon vaihtoehtoisiksi sijaintipaikoiksi ovat nousseet entisen Lauttakylän koulun eli kivikoulun tontti sekä Huhkola, jonne koulua suunnitellaan yleisurheilukentän ja Huhkolanpuiston väliin.

–Näiden kummankin tontit ovat pinta-alaltaan kaksi hehtaaria. Kivirannan pellolta koulua varten on varattu kolme hehtaaria. Kivirantaan rakennettaessa koulu olisi osittain kaksikerroksinen, Huhkolassa ja kivikoulun paikalla kokonaan kaksikerroksisia, sanoo Ojala.

–Kivikoulun alueesta ja Huhkolasta on teetetty vertailukelpoinen pohjaselvitys, joka saadaan tämän viikon aikana. Niiden perusteella nähdään, mitä koulun rakentaminen eri paikoille maksaa.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.