Hopea ei ikinä muutu kullaksi

22.12.2017 - 05:08 Satu Ojala
Sanni Nieminen oli kisoissa sekä hyökkääjänä että puolustajana. (Kuva: Ville Vuorinen/Salibandyliitto)

Salibandyseura Rupun huittislainen kasvatti Sanni Nieminen oli jo toisissa salibandyn MM-kisoissa ja sai toisen hopeamitalin kaulaansa. Katkera tappio jälleen Ruotsille ja jälleen rankkarikisassa tuntui epäuskoiselta. –Aina kun pelaamme Ruotsia vastaan, tulee otteluun ihan omanlaisensa tunnelma. Ruotsi on voittanut tässä projektissa kaikki ottelut, mutta olemme kuitenkin suurimmassa osassa peleistä olleet hyvin mukana. Finaalissa saimme kunnon flown aikaan varsinkin kolmannessa erässä ja kyllä se todella paljon harmittaa, miten pienestä se taas jäi kiinni, sanoo nykyään Tampereella asuva Tampereen Classicin pelaaja
Sanni Nieminen.

Valmistautuminen alkoi jo keväällä 2016 EFT-turnauksessa eli neljän maan turnauksessa, jossa toisensa kohtasivat Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tshekki.
–Silloin tapasimme ensimmäisen kerran uuden valmennustiimimme ja silloin päätimme, että haluamme olla maailman paras joukkue ja sitä ryhdyimme työstämään. Tavoite oli kirkastaa hopea joulukuussa 2017 kullaksi.
Muuten kisaprojektiin kuului neljä kesäleiriä, kaksi Suomi–Ruotsi -maaotteluturnausta, lisäksi kolme muuta turnausta sekä MM-karsinnat Italiassa helmikuussa 2017.

Maajoukkue valmistautui koti-MM-kisoihin Rovaniemellä, nyt Dubaissa.
–Kun kuulimme, että leireilemme Dubaissa, oli tunne ihan mielettömän hieno. Huomasi, että se toi lisäboostin ja motivaation noston. Kaikki halusivat päästä näkemään aurinkoa ja nauttimaan lämmöstä ennen kisarupeamaa.
-Leiriimme oli nähty todella paljon vaivaa. Niihin neljään kokonaiseen päivään, jotka saimme siellä viettää, mahtui kolmet fysiikkaharjoitukset, safariajelu, vesipuistopäivä, shoppailua, ruokailu risteilyaluksella ja meille tehty amazing race, jossa seikkailimme joukkueina pitkin Dubain maailman suurinta ostoskeskusta ja sen läheisyyttä!

MM-kisat käytiin Bratislavassa.
–Ensimmäistä Tsekki-ottelua lukuun ottamatta pelasimme pelit Ondrej Nepala Arenalla, jossa Leijonat voittivat maailmanmestaruuden vuonna 2011. Puitteet olivat kunnossa.
–Meillä oli kyllä tosi hieno joukkue kasassa. Yhteishenki oli mieletön. Tämä tappio tuntui myös sen vuoksi todella pahalta, kun niin hieno porukka kasassa.
 

 

 

 

Lue juttu loppuun 20.12.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.