Kinkuille keväällä uusi kunkku

21.12.2018 - 12:52 Mikko Perttunen
Markku Matikkala (vas.) jää eläkkeelle noin viiden vuoden tehdaspäällikkörupeaman jälkeen. Työtä jatkaa Tero Martikainen, jonka vahvuudet ovat tuotekehityksessä. Martikainen on jo nyt päässyt toteamaan, että henkilökunnalla on kokemusta ja näkemystä asioi

Kuola heruu toimittajan suupieleen, kun Kivikylän Kotipalvaamon Huittisten yksikön tehdaspäälliköt – nykyinen ja tuleva – kuvailevat mieluisimpia joulukinkkujaan.
−Silavaa pitää olla. Jos nyt oikein saa lähteä fiilistelemään vanhoja lapsuusmuistoja, niin kyllä kinkussa ruistaikina pitää olla pinnassa, ja se paistetaan tiiliuunissa oikein kunnolla muhitellen. Äiti teki näin joka joulu, ja sellaista kun pääsee lämpimänä maistamaan, niin ei parempaa olekaan, helmikuussa 65 vuotta täyttävä ja sitä myöden eläkkeelle jäävä Markku Matikkala muistelee.
Kinkunvalmistustapoja on kuitenkin yhtä paljon kuin on kokkejakin. Tärkeää paistamisessa on Matikkalan mukaan se, ettei kuivata kinkkua, ja pinnassa oleva silava on siihen oiva apuväline.
Matikkalan korvaa tehdaspäällikkönä maaliskuun alusta alkaen Tero Martikainen, joka on ollut tutustumassa talon tapoihin jo muutaman viikon ajan.
 

Lue koko juttu tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä

Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.