Osmo Ojansivu ei halunnut olla armoton ja tyly

20.08.2019 - 05:23 Minna Karru
Osmo Ojansivun äidillä oli tapana aina istua Kiikan kirkossa yhdessä ja samassa paikassa: kirkon perällä parven pylvään kohdalla. –Äiti istui penkin päässä ja minä hänen vieressään.

Iltapäiväsyömiset olivat unohtua kun kiikkalaissyntyinen rovasti Osmo Ojansivu kirjoitti intensiivisesti, muutamassa kuukaudessa omaelämäkertansa. Sastamalalainen kustantaja Warelia julkaisi sen nimellä Osmo Ojansivu – papiksi syntynyt, alaotsikkona Tie joka minulle annettiin.
–Muisti valitsi tapahtumat, joista kirjoitin. Päiväkirjaa en ole pitänyt, ja kalentereistakin tarkistin vain ajoituksia.

–Mielessä oli omaelämäkerran kirjoittamiseen kannustaneen kiikkalaisen toimittajan neuvo: Sellaista tavoittele, minkä kehtaa julkaista.
–Aika kiltisti kirjoitinkin, ehkä se johtuu myös luonteestani.

Hän sanoo, että olisi voinut olla antaa takaisin, ja viittaa esimerkiksi Tyrvään seurakunnassa kiivaasti käytyihin naispappeus- ja homokeskusteluihin.
Kirjassa hän kirjoittaa: ”Tulin itsekin vihaiseksi. Mielessäni kirjoitin kiukkua täynnä olevia kirjeitä ahdistajilleni. (..) Hymyn takana oli kiehuva sappi.”

–Nyt kirjaa tehdessäni en halunnut kuitenkaan olla armoton ja tyly, koska asioilla on aina kaksi puolta.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 34.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.