Sote-vatuloinnin sijasta sotua

20.06.2019 - 05:34 Pipsa Vatanen
Jukka Pusa toimii Länsi-Suomen Metsätilat Oy:n toimitusjohtajana.

Maltillista ja nöyrää? Vai ärhäkkää ja suoraa? Kiikkalainen yrittäjä Jukka Pusa aikoo tulevassa tehtävässään jatkaa omannäköisellä linjallaan.

–En tykkää olla riidassa maailman kanssa. Poliitikkoja haastetaan varmaan ihan riittävästi. Haluan käydä aitoa keskustelua, joka ei perustu vaatimuksiin eikä uhitteluun, Pusa perustelee.

Hänet valittiin tässä kuussa kansanedustaja Sakari Puiston (ps.) nimikkoyrittäjäksi.

Pestin on tarkoitus kestää koko vaalikauden ajan. Miehet eivät vielä ole tavanneet, mutta se on otettu kesäloman tavoitteeksi.

–Puisto on korkeasti koulutettu tohtori, joten näkemys maailmasta ja yhteiskunnasta pitäisi olla aika laaja. Hän on vahva vaikuttaja ja nouseva nimi. Tietyllä tavalla koen sen mahdollisuutena ja haasteena.

Pusalla itsellään on vahva poliittinen historia. Hänellä on myös pitkä kokemus yrittäjäjärjestöstä.

–Työpaikat syntyvät yleensä pieniin tai keskisuuriin yrityksiin. Suuret yritykset työllistävät nyt vähemmän kuin vuosituhannen vaihteessa.

Nimikkoyrittäjän tärkein tavoite on luoda kansanedustajalle oikea ja aito, ihmisen näköinen tuntemus yrittäjyydestä. Tämän lisäksi tarkoitus on käydä keskustelua työn joustavoittamisesta ja sotusta.

Työ on koko elämän lähtökohta. Näin ajattelee Pusa. Kaikille työhön kykeneville pitää mahdollistaa työelämään osallistuminen. Myös elintärkeät eläkeläiset saadaan osin takaisin töihin, jos joustetaan työntekijän ehdoilla.

–Kun maailman 143 valtiota laitettiin järjestykseen työelämän jäykkyyden tai vapauden perusteella, Suomi sijoittui sijalle 138. Löytyi siis muutama maa Pohjois-Korean lisäksi, josta löytyy Suomea kankeammat järjestelmät ihmisen työllistämiseen.

–Tarvitaan paikallisen sopimisen vapaus ja vastuu, yksilöllisempää ja joustavampaa työllistämistä. Silloin saadaan enemmän työtä ja sitä kannattaa tehdä.

Aloittavan eduskunnan tärkeimmäksi tehtäväksi Pusa nimeää sote-vatuloinnin sijaan sotun.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.