"Miksi nuorisovaltuusto ei ole saanut hallituspaikkaa?"

20.05.2019 - 05:48 Minna Karru
Huittisten nuorisovaltuuston puheenjohtaja Robert Silenko (takana vas.) laittoi nuorisovaltuuston ja kaupunginhallituksen yhteiskokouksessa kovaa kovaa vasten, kun peräsi nuorille paikkaa kaupunginhallitukseen.

–Eikö nuoriin luoteta?
Noin kummasteli Huittisten nuorisovaltuuston puheenjohtaja Robert Silenko nuorisovaltuuston ja kaupunginhallituksen yhteiskokouksessa Nuorisoklubilla. Nuoret olivat kutsuneet joukon kokoon.

Nuorisovaltuutetut haluaisivat paikan kaupunginhallitukseen, samalla tavalla kuin nuorisovaltuuston edustajilla on jo paikat lautakunnissakin.

–Olisi mahtavaa, että olisi hallituspaikkakin. Että saisi mahdollisuuden, että pääsisi kokeilemaan, sanoi nuorisovaltuutettu Iina Viljanen.
–Kun annetaan vastuuta, vastuullisuus kasvaa, Silenko lisäsi.

Kaupunginhallituksen jäsen Reijo Lintunen (vas.) korosti, että luottamuspulasta ei ole kyse.
–Lautakuntapaikkojahan on jo annettu, se on osoitus luottamuksesta.

Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa totesi, että tämänhetkinen kaupunginhallituksen linjaus ei mahdollista nuorisovaltuutetun osallistumista kokouksiin.
–Käsiteltävät asiat ovat usein niin arkaluontoisia, että asiat halutaan ruotia mahdollisimman pienessä piirissä niin, ettei ketään ulkopuolisia ole paikalla.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
20. toukokuu 2019 - 18:11Nimimerkki: olavi epäpyhä
ymmärrän, en hyväksy, olen asunut vajaan vuoden tässä agraari-hierarkiassa, älkää nuoret alistuko menneiden aikojen ylläpitoon, kaapatkaa valta, tulevaisuus on teidän ja nykyisyys, tämä suomenkolkka on täynnä romahtavia taloja, älkää jääkö alle

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.