Kiinteistöjen omistajat mukaan keskustan elävöittämiseen

20.03.2019 - 05:09 Marja-Liisa Hakanen
–Yksi vireillä olevan hankkeen tavoitteista on saada myös entistä useampi ohikulkija, esimerkiksi Sahkon alueella poikkeava, tulemaan myös keskustaan, elinvoimajohtaja Riikka Peippo sanoo.

Huittisten keskustassa on viime kuukausina jäänyt useampikin liiketila tyhjäksi. Kaupungin elinkeinotoimessa tilanteeseen on tartuttu tarmokkaasti ja vireillä on monien muiden toimien lisäksi hanke, jolla keskustaa pyritään elävöittämään ja saamaan tyhjät tilat käyttöön.

Elinvoimajohtaja Riikka Peippo kertoo selvittäneensä vaihtoehtoja useista paikoista, muun muassa Elävät kaupunkikeskustat ry:stä sekä kauppakeskusten toimintaa kehittäviltä yksityisiltä asiantuntijayrityksiltä.

–Hyvä esimerkki onnistuneista ratkaisuista on Lappeenranta, jonka Elävät Kaupunkikeskustat ry on palkinnut onnistuneesta keskustan kehittämistyöstä. Siellä kehittämiseen vaikutti esimerkiksi se, että kauppiasverkostossa oli mukana myös kiinteistönomistajia, Riikka Peippo kertoo.

Hän onkin ehdottanut, että myös Huittisten kauppiasverkostoon saataisiin kiinteistönomistajia. Näin myös heidät saataisiin mukaan miettimään ja kehittämään keskustan vetovoimaa.

–Liiketilojen omistajat ovat aika yksin sen ongelman kanssa, että eivät löydä vuokralaista. Omistajien yhteistyöllä voisimme saada ratkaistua useampia ongelmia. Tämä on kortti, jonka minä ainakin haluan katsoa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
20. maaliskuu 2019 - 14:07Nimimerkki: ol-la
Elävöittäminen kuulostaa elvytykseltä. Kuin teho-osatolla oltaisiin tai saattohoidossa. Niinpä! Tyhjiä liikehuoneistoja, pikkukaupat nujerrettu, romahtamaisillaan olevia rappiotiloja jne... elotonta, kannattamatonta kaikki tyynni. Konsultteja ja suunnittelijoita, työryhmiä ja ideanikkareita palkataan, niihin raha riittää. Lauttakylästä ei ole edes museaaliseksi matkailuvaltiksi. Epätoivon vimmassa kasataan ensiaputoimenpiteitä, tulevaisuuden kuvia, joita "tarvittaessa" tarkistellaan ja "uudistetaan". Silläkö "kuoleva" potilas parannettaisiin. Eikös Minna Canth sanonut saamattomista miehistä, että kuolkoot. Ja muistan kouluajoilta: on kalvarna inte lever, de må dö. Mutta nuo olivat muinaisia viisauksia, unohdetaan ne! Lycka till konsultit ja ideapajat.
25. maaliskuu 2019 - 13:16Nimimerkki: MAIJU
Kaiken takana on raha. Kyselin pari vuotta sitten yhden tyhjän myymälän vuokraa ja minun päätäni ainakin huimasi tuo vuokrahinta. Toki paikka on keskustaa, mutta yrittäjä joutuu myymään melkoisesti, jotta saisi edes vuokran kuitattua. Toinen asia on se, ettei palveluita edes "myydä" vieruskuntiin millään muotoa, eikä ne autottomat sieltä tänne liiku, eikä ne joilla on ongelmia omassa liikkumisessaan kuten ikäihmiset ja vammaiset. Julkiset voisivat liikkua kuntien väliä edes jonkin kerran päivässä ja myös myöhään illalla, edes tempaus päivinä kuten Hullu Yö tms. Muistan erään vammaisen, joka mietti, että hän haluaisi ostaa itse lipaston, jota katsoi tarvitsevansa, mutta huonon kulun takia hän ei pääse paikalle edes valikoimaan haluamaansa. Enkä usko, että hän on ainoa. Lisäksi hän sanoi, että kuljetus tulisi kalliiksi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.