Valmista tulee juhannukseksi!

19.06.2019 - 05:23 Mikko Perttunen
Maistaminen ei tapahdu koskaan samana päivänä, jotta tuotteet ehtivät tekeytyä. Maistelemassa laadunohjaaja Anne Hakala ja tuotantopäällikkö Tutta Kemppi.

Äidit (ja muutkin) Saarioisten Huittisten yksikössä valmistavat vuodessa satoja tuhansia pulloja erilaisia salaatin- ja maustekastikkeita

Niistä käytännössä kaksi kolmannesta liikkuu kesäjaksolla. Kalja-makkara-dieetti ei siis ole sentään ihan jokaisen suomalaisen juhannusruokavalio.

–Kastikkeita ruvetaan valmistamaan varastoon jo maaliskuussa talvilomien jälkeen, ja huippuaika on touko- kesäkuussa. Tuoretuotannossa salaatinvalmistuksessa eletään kiireistä aikaa noin viikkoa ennen juhannusta ja vielä juhannusviikon maanantaina, tuotantopäällikkö Tutta Kemppi kertoo.

Juhannusmyynti on Kempin mukaan muuttunut siten, että kuluttajat ovat aikaistaneet juhannusostojaan. Aiemmin juhannustorstai kaupassa saattoi olla todella ruuhkainen.

Juhannus ei ole tietenkään vuoden ainoa sesonki. Kun kesästä on selvitty, alkaa elokuussa joulumarmeladien valmistus.

Alkuvuodesta laskiainen lisää mansikkahillon ja Runebergin päivä vadelmahillon kysyntää.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.