Riimisadun päähenkilönä Kissa Kipitin

19.06.2018 - 05:30 Marja-Liisa Hakanen
–Tässä minä tekstejäni naputtelen, sanoo Jukka Saarinen pienessä työhuoneessaan, joka on myös täynnä soittimia. Niitä tarvitaan, kun nuoruusvuosien uudelleen perustettu bändi, The Vintage Group harjoittelee ja esiintyy.

Vampulassa asuva toimittaja, kirjailija, sanoittaja Jukka Saarinen tunnetaan erityisesti laulujen sanoittajana, mutta hän on julkaissut myös useita runokirjoja. Uusin aluevaltaus on lastenkirja, Kissa Kipitin kotikonnuilla.

Tässä tapauksessa kotikonnut tarkoittavat Punkalaidunta, mistä Saarinen on k-toisin. Hän sanoo, että ideat laulujen sanoituksiin, runoihin ja moneen muuhunkin syntyvät kuitenkin nykyisillä kotinurkilla Vampulassa.
–Kun kävelen tuossa lähellä omassa metsässä tai Vampulan peltoteillä, mieleen alkaa nousta monenlaisia ideanpoikasia, jotka aikaa päälle jalostuvat milloin miksikin, Saarinen kertoo.

Kissakirjan aihio on ollut mielessä jo kauan. Saarinen nimittäin tarinoi kissa Kipittimestä jo vuosia sitten pojalleen Vesalle, kun tämä oli pieni.
–Satukirjan siemen muhi pitkään pöytälaatikossa, mutta nyt tuli sopiva aika toteuttaa se. Kun tarinaa alkoi syntyä, kirjoitin tekstin parissa kuukaudessa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehden Vampula-viikko -sivuilta.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.