Helppoa ja herkullista italiaksi ja suomeksi

18.12.2018 - 15:29 Marja-Liisa Hakanen
–Oma keittokirja on minulle unelmien täyttymys ja ajatuksissa on jo toinenkin, Gabriella De Santis Mäki kertoo. Seppo Mäki on osallistunut kirjan tekemiseen makutuomarina ja ottamalla osan ruokakuvista.

Kaikki tietävät, että italialaiset rakastavat ruokaa ja ovat ylpeitä omasta ruokakulttuuristaan. Niin on myös Gabriella De Santis-Mäki, joka rakastaa ruuanlaittoa ja jolle on vuosien varrella kertynyt valtava määrä reseptejä, sekä omia että muilta saatuja. Nyt hän on koonnut ne kansien väliin keittokirjaksi.
Buono, buono. Niin hyvää, niin helposti -kirjan reseptit on kirjoitettu sekä suomeksi että italiaksi. Gabriella sanoo huomanneensa, että monet suomalaiset osaavat jonkin verran italiaa ja halusi reseptit myös äidinkielellään toivoen, että niistä voi olla apua myös italiankielen opiskelussa.
Suomen kieli on tuttua myös siksi, että Gabriellan äiti oli suomalainen.
–Mennessään naimisiin italialaisen isäni kanssa äiti ei osannut tehdä ruokaa, mutta isä opetti häntä ja hänestä tuli lopulta taitava ruuanlaittaja.
Gabriella tunnustaa, että vaikka on italialainen, ei hänkään osannut nuorena laittaa ruokaa.
–Opettelin kokkaamaan vasta kun menin naimisiin ja halusin hemmotella miestäni hyvällä ruualla, Gabriella kertoo.

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä. 
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.