Vampulassa nälkäpäiväkeräys alkoi jo tänään

17.09.2015 - 13:19 Mauno Kotamäki
Nälkäpäivän leipää ostamassa Olavi Ojaniitty oik. ja Esa-Matti Aaltonen. Heitä palveli Kirsti Hakanen SPR:n Vampulan osastosta.

Nälkäpäiväkeräys alkoi nälkäpäiväleivän osalta tänään torstaina Vampulassa vähän viiveellä. Punaisen ristin myyntipisteessä kauppakeskuksen edustalla oli tarkoitus aloittaa myynti aamuyhdeksältä, mutta leivät saatiin myyntiin vasta ennen kello yhtätoista.
–Viivästyminen johtui pienestä informaatiokatkoksesta, selvitti SPR:n Vampulan osaston nälkäpäivän yhdyshenkilönä paria vuotta lukuun ottamatta vuodesta 1981 alkaen toiminut Henna Stenfors.
–Tarkoituksena oli, että meidän pisteessämme nälkäpäivän leivän myyntiä olisi ollut vain tänään torstaina ja huomenna perjantaina. Mikäli viivästymisen vuoksi leipiä jää myymättä, jatketaan myyntiä kauppakeskuksen edustalla vielä lauantainakin niin kauan kuin leipiä riittää.
Nälkäpäiväleipien lisäksi Vampulassa ovat lipaskerääjät tänään torstaina ja huomenna perjantaina Sallilan koululla ja päiväkodissa sekä lauantaihin saakka kauppakeskuksessa.
–Meillä on myytävänä 200 nälkäpäiväleipää. Parhaimpina vuosina nälkäpäiväleipiä on myyty yli 400, mutta emme tällä kerralla arvanneet tilata kahtasataa leipää enempää. Yhdessä lipaskeräyksen kanssa arvelen, että Punaisen Ristin nälkäpäiväkeräys Vampulassa tuottaisi tällä kerralla noin 600 euroa, ennakoi Henna Stenfors.
Nälkäpäiväleipien saavuttua alkoi Vampulan keräyspisteen myynti ihan kohtuullisesti.
–Myytynä on jo parisenkymmentä leipää, tarkisti runsaan puolen tunnin tuloksen Kirsti Hakanen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.