Minecraft on moderni puumaja

17.08.2018 - 05:40 Mikko Perttunen
Tommi Tossavainen Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista luennoi Huittisissa koulunkäyntiohjaajien koulutuspäivässä.

Aiemmin media oli käsin kosketeltavaa. Sitä kulutettiin jonkin fyysisen ilmentymän kautta: kirja, LP-levy, ckasetti, cd ja tämä lehti, mikäli luet paperisena etkä diginä. Ystävät tulivat kirjekavereita lukuun ottamatta läheltä.

Muutokset olivat hitaita. Nuorisokulttuurin ilmiöt valuivat kolmen vuoden viiveellä Yhdysvalloista Härmään.

−Tuolloin oli mahdollista, että aikuiset olivat kuulleet uusista ilmiöistä jopa ennen lapsiaan. Vanhemmat ovat pitkään olleet asiantuntijoita monessa asiassa, mutta nyt uudet asiat tulevat ensin lasten tietoon. Meidän pitääkin ottaa uusia asioita työkalupak-kiimme ja toimia pikemminkin keskustelijoina, Tommi Tossavainen Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista selittää. (..)

Yksi suosituimmista digitaalisen pelimaailman ilmiöistä on pitkään ollut Minecraft, johon liittyvää pelivideosisältöä on esimerkiksi Youtubessa huimasti enemmän kuin niitä kuuluisia kissavideoita.

−Siinä on samanlaiset mahdollisuudet toteuttaa omaa luovuuttaan kuin aiemmin vaikkapa legoilla tai majaa rakentamalla.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.