"Eikun baanalle"

17.02.2016 - 18:05 Sari Mäkelä
Hiihtämässä ollut Riitta Aaltonen kertoi kaupunginpuutarhuri Aino Ojansuulle, että Kännönvuoren latu-ura on olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Kännönvuoresta Pyölönvuoreen yltävät ladut ovat huittislaisen Riitta Aaltosen mielestä sen verran mahtavassa kunnossa, että eikun baanalle.

-Nykyihminen tarvitsisi niin siloteltua latua, mutta olosuhteiden mukaan on mentävä, koska talvet ovat tämmöisiä kuin ovat. Pyölön päässä on enemmän lunta.

Huittisten kaupunginpuutarhuri Aino Ojansuu kertoo, että moottorikelkalla vedettiin luisteluhiihtoaluetta tiistai-iltana. Kännönvuoressa on kahden kilometrin lenkki, johon on ajettu hiihtoura perinteisen hiihtäjille. Hiihtoväylä jatkuu tampattuna neljän ja viiden kilometrin latujen erkanemiskohtaan asti. Siitä eteenpäin on myös hiihtäjien tekemä latu-ura Pyölöön asti.

-Latukoneella ei ole tehty uraa perinteisen tyylin hiihtäjille pidemmälle matkalle sen vuoksi, että lunta on niin ohut kerros, että ura jäisi matalaksi ja olisi vaarallinen jyrkissä mäissä.

Myös Vampulan Ulkoilumajan maastossa, harjureitistöllä hiihdetään.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.