Kansallispuvun tuuletuspiknikistä voisi tulla Huittisiin perinne

16.08.2019 - 05:48 Pipsa Vatanen
Jenni Kutila oli pukeutunut Huittisten pukuun, jonka hän on perinyt äidiltään. Puvun hamekankaan pohjaväri on punainen ja liivi on vartalonmyötäinen.

Kansallispukujen syntymäpäivän kunniaksi pukujen tuuletuspiknikille Huittisten kirkkopuistoon kokoontui  parikymmentä juhlijaa.

Suttilan nuorisoseuran puheenjohtajalla Jenni Kutilalla oli yllään äidiltä peritty Huittisten kansallispuku, jonka hamekankaan pohjaväri on punainen ja liivi vartalonmyötäinen. Pukeutumalla pukuun Kutila haluaakunnioittaa juuriaan ja kansallisperinteitään.

–Oma vanha pukuni on 10-vuotiaan lapsen kokoa. Tanhusin sillä pitkään, kunnes vaihdoin harrastuksensählyyn, hän kertoo. (..)

Kutilan äiti, Sirkka Vahela, toimi tuuletuspiknikin puuhanaisena. Hän oli hyvin tyytyväinen osallistujamäärään.

–Jos tuuletuspiknikin järjestäisi joka vuosi, niin siitä voisi tulla uusi perinne Huittisiin. Näin saataisiin kansallispuvuille lisää arvostusta.

Hänen kotoaan löytyy Satakunnan lisäksi myös Keski-Suomen kansallispukuja.

–Toivoisin näkevänä esimerkiksi Linnan juhlissa enemmän koreita kansallispukuja, koska ne ovat käsityöläisten taidonnäytteitä. Erilaisia malleja on satoja.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.