Kiimajärvellä kirjastotoimintaa hoitaa kyläyhdistys

16.07.2018 - 05:02 Minna Karru
Kiimajärven lukutuvan kokoelmassa on yli pari tuhatta kirjaa. Juhani Lehtinen hoitaa kirjastoa, ja niteet vaihtuvat kiitettävään tahtiin.

Sastamalan Kiimajärven kyläkoulu lakkautettiin jo viisikymmentä vuotta sitten, mutta vuonna 1909 rakennettu vanha koulurakennus tarjoaa edelleen sivistystä kiimajärveläisille. Siellä on nimittäin Kiimajärven kyläseuran ylläpitämä kyläkirjasto tai lukutupa, joksi Sastamala ehdottaa sitä kutsuttavan.
Liekö syynä se, että monet näkisivät kirjaston mieluiten kunnan tehtävänä.

Saahan Kiimajärven kyläseura kunnalta muutaman satasen vuodessa lukutupa-toimintaan, mutta kaikki työ tapahtuu talkoohengessä. Kulttuurin avustus, jota vuodelle 2018 maksettiin 850 euroa, mahdollistaa kuitenkin sen, että yli parin tuhannen kirjan tai noin 50 hyllymetrin kokoelmaa pystytään täydentämään ja päivittämään. Kirja ei nimittäin ole ikuinen, vaikka tarina kestäisikin aikaa.

–Olen tässä viisi vuotta lukutuvan hoitajana toimiessani poistanut yli 900 kirjaa kokoelmasta, mutta vastaavasti tietysti hankkinut uusia tilalle, Juhani Lehtinen kertoo.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.