Ruuantuotanto elää ajassa

15.07.2016 - 14:40 Heikki Isotalo
Anne Kangasvuori-Hosiken ja hänen miehensä Tero Hosiken tilalla kasvatetaan emolehmiä, rehuviljaa ja nurmirehua omalle karjalle.

SuomiAreenassa puhuttiin ruuantuotannon tulevaisuudesta. Mukana keskustelussa oli huhtamolainen naudanlihatuottaja Anne Kangasvuori-Hosike. Maaseudun Tulevaisuuden järjestämä paneeli ei välttämättä tuonut Kangasvuori-Hosikelle uutta tietoa, mutta kokosi hyvin yhteen ruuantuotannon kohtaamia haasteita. Keskustelua veti Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen. Muita puhujia paneelissa olivat kansanedustaja Juhana Vartiainen, MTK:n Juha Marttila, SOK:n Arttu Laine sekä Atrian Jari Leija.

Kangasvuori-Hosike pitää myönteisenä sitä, että kotimaisen lihan arvostus on korkealla. Se ei vain jostain syystä näy tuottajien lompakoissa. Yksi syy siihen on einesten suosio.
–Lihan alkuperä on helppo piilottaa eineksiin, Kangasvuori-Hosike toteaa.

Yksi paneelissa noussut huomio oli se, että suomalaista ruokaa ei voi markkinoida ulkomaille pelkällä suomalaisuudella. Se vaatii hyvien tuotteiden lisäksi sopivaa brändäystä.
–Sellaisia voivat olla esimerkiksi arktiset aromit, Suomen yöttömät yöt ja superfood. Nyhtökaura on todella hyvä innovaatio.

Eläinten hyvä kohtelu ja ruuan puhtaus eivät ole pelkkää brändiä, vaan niiden taustalta löytyy myös tosiseikkoja. Possut saavat Suomessa säilyttää saparonsa ja kanat nokkansa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.