Vireä ja aktiivinen verkostoituja

15.02.2017 - 06:06 Minna Karru ja Satu Ojala
Lauttakylän Luja on vuoden 2016 satakuntalainen urheiluseura. Titteli jaettiin Satakunnan urheilugaalassa,m juhlan jälkeen kier-topalkintopokaalin varressa olivat Lujan puheenjohtaja Jaakko Kemppi (vas.) ja kunniapuheenjohtaja Matti Lähteenmäki.

"Vuoden urheiluseura 2016 -palkinnon teemana on yhteistyö, yksi suomalaisen urheilun menestystekijöistä. Vuoden urheiluseura on paikkakuntansa vireä vaikuttaja, aktiivinen, yhteistyökykyinen ja rohkea verkostojen rakentaja."
Noin todettiin Satakunnan urheilugaalassa, kun Lauttakylän Lujan aktiiveja kut-suttiin  noutamaan palkintoja: teräslautasta, diplomia sekä kiertopalkintopokaalia.

Maakunnallinen urheilugaala järjestettiin kolmannen kerran. Ensimmäinen nimi vuoden seura -pokaalissa on Rauman Lukko.
–Lujan juniorijääkiekkoilun sateenvarjoseura on muuten Lukko, eli lukkolainen pelaajapolku on tarjolla myös sateenvarjoseurojen pelaajille, kertoo Lujan puheenjohtaja Jaakko Kemppi.
Valinnan tehneet Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Porin ja Rauman Urheilutoimittajien kerhot perustelivat Lujan palkitsemista myös monipuolisten harrastusmahdollisuuksien tarjoamisella. Erityisesti mainittiin täysimittainen jalkapallon tekonurmi.
–Tarkoitus on, että se valmistuu viimeistään syksyyn mennessä, Kemppi toteaa.
Vuodesta 2012 vireillä olleeseen hankkeeseen on saatu ely-keskukselta 88 000 euron rahoitus ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa:lta 20 000 euroa. Pellonpuiston koulun viereiselle hiekkakentälle rakennettavan kentän kokonaiskustannukset ovat suuruusluokkaa 220 000 euroa. Loppurahoitusta on hankittu muun muassa Lujan kannatusyhdistyksen toteuttamalla kampanjalla.

Lujan kunniapuheenjohtaja Matti Lähteenmäki toteaa, että lujalaista panosta on huittislaisessa urheilupaikkarakentamisessa tarvittu ennenkin. Vuonna 1923 perustettu seura on ollut dynamona muun muassa urheilutalo Huhkolinnan rakentamisessa.
–Yhteistyötä tietysti tehtiin, Huhkolinnassa esimerkiksi Lauttakylän Pyryn kanssa.
Lähteenmäki mainitsee myös, että liikemies Pentti Setälän paikkakunnalle ideoima jäähalli sai lisäpontta siitä, että Luja lupasi viiden vuoden sitoumuksella tarkoitukseen yhteensä 1,5 miljoonaa markkaa.
–Kaikkina aikoina seura on hakenut sponsorirahaa liike-elämältä, se luo seurata-louden kivijalan. Paljon asioita on tehty ja tehdään myös talkootyöllä.

Kemppi kiittelee seuratoimijoiden sitoutumista ja aktiivisuutta.
–Samaa sakkia ollaan, vaikka olemmekin kuuden lajin – yleisurheilun, hiihdon, suunnistuksen, jääkiekon, jalkapallon ja ringeten – yleisseura.
Isoja tapahtumia, niin kuin yleisurheilun nuorten SM-kilpailuja, ovat olleet järjestämässä kaikkien jaostojen ihmiset. Ne on myös järjestetty yhdessä naapuriseuran Vammalan seudun Voiman kanssa.
Kemppi muistuttaa, että muissakin lajeissa tehdään yhteistyötä lähiseutujen seu-rojen kanssa. Yksi esimerkki on juniorijääkiekon kumppanuus säkyläläisen Lännen Kiekon kanssa.

Lujalla on tällä hetkellä jäseniä noin tuhat.
–Suhteellisesti laskettuna olemmekin maakunnan suurimpia seuroja, sanoo Kemppi. Juniori-ikäisiä liikkujia on joukosta vähintään 70 prosenttia.
Esikuviakin lujalaisista löytyy. Valitsijat muistuttivat Ringa Roposta, Petteri, Mikael ja Kari-Pekka Laxista sekä Matti ja Mikko Oivasesta. Kemppi ja Lähteenmäki jatkavat listaa Niko Peltolalla ja Mikael Ruohomaalla.
–Ropon hyppäämä pituuden suomen ennätys on muuten edelleen voimassa, 685, Lähteenmäki muistuttaa.

 

 

 

Liiga-avauksen vienti Poriin oli vuoden markkinointiteko

LP Vampula Huittinen ja VaLePa Sastamalasta palkittiin Satakunnan urheilugaalassa vuoden markkinointiteko-palkinnolla. Joukkueet järjestivät yhdessä kauden liiga-avauksen Porissa, Isonmäen jäähallissa, jota seurasi paikan päällä lähes 2 500 katsojaa. Ottelut myös televisioitiin.
–Teemme koko ajan yhteystyötä eri seurojen kanssa ja halusimme viedä sekä miesten että naisten mestaruusliiga-avauksen Poriin, jossa on vahvat lentopalloperinteet, sanoo LP Vampulan manageri Timo Talvitie.
Talvitien mukaan alueellisen yhteistyön merkitys korostuu näin, kun ollaan järjestämässä isoa tapahtumaa.
– Näin saadaan sekä seuralle, lajille että sponsoreille erilaista näkyvyyttä. Juniorimme olivat tapahtumassa mukana ja tämä lisäsi heillekin varmasti motivaatiota ja uusia tavoitteita omaan harjoitteluun.

LP Vampulalla oli vastassa LP Kangasala ja VaLePalla Hurrikaani Loimaalta.
–Villeimmissä toiveissa oli vielä suuremmat katsojamäärät, mutta olimme tyytyväisiä tähänkin. Tapahtuma nieli hyvin ”sauhunsa”. Talkootyön määrä järjestelyissä oli valtava, kun jäähalli muutettiin yön tunteina lentopalloareenaksi. ja taas otteluiden jälkeen takaisin. Talkoolaisia oli paljon ja heidän panoksensa korvaamaton.
Kokkolan Tiikerit tulivat huittislaisten ja sastamalalaisten avuksi, sillä heillä oli tarvittavat materiaalit jäähalliolosuhteisiin. Tiikerit pelaavat aina finaaliottelunsa jäähallissa ja mielellään vuokraavat varusteita muuallekin.

Timo Talvitie toivoo, että seurojen välinen yhteistyö kasvaa edelleen.
–Turha meidän on kilpailla toistemme kanssa. Kehittyminen vaatii uudenlaisia avauksia ja laa-jempaa näkemystä. Hullujakin ajatuksia on syytä tuoda esille. Jos emme itse tee yhdessä kehitys-työtä, ei sitä kukaan muukaan tee puolestamme. Yhteistyöllä tuomme myös omaa kuntaamme vahvasti esille, sanoo Timo Talvitie.

 

 

 

 

Tiuttu ja Järvinen vuoden seuratyöntekijöitä

Pertti Tiuttu Huittisten Ladusta ja Polusta valittiin Huittisten vuoden seuratyöntekijäksi ja SBS Rupun Taneli Järvinen palkittiin Salibandyliiton yhtenä seuratoimijana Länsirannikon alueelta.
Pertti Tiuttu on energinen puuhamies ja aina valmiina osallistumaan erilaisiin talkootapahtumiin vastuuta ja työmäärää kaihtamatta. Hän on yhdistyksen sihteeri ja monien liikuntatapahtumien organisaattori ja talkoolainen.
Vuoden seuratyöntekijän arvon saa henkilö, joka on omalla panoksellaan tehnyt merkittävää työtä liikunta- ja urheiluseurassa omalla paikkakunnallaan ja omassa seurassaan. LiikU palkitsee seuratyöntekijät kuntien esitysten perusteella.

Salibandyliiton Länsirannikon alue palkitsi omia seuratoimijoitaan myös Satakunnan urheilugaalassa. Länsirannikon alueella toimii 112 seuraa, joissa vapaaehtoistyö kannatteleen toimintaa mahdollistaen tuhansien lasten ja aikuisten harrastamisen niin kilpa- kuin harrastusmielessä.
Taneli Järvinen oli yksi kolmesta palkitusta. Rupussa ovat harrastajamäärät lisääntyneet ja toiminta kehittynyt.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.