Nyt pääsee hiihtämään!

14.01.2016 - 10:43 Satu Ojala
Juhani Moisio lähdössä ajamaan Harjureitin latuja Vampulan ulkoilumajalta. Kuva: Mauno Kotamäki

Hiihtokauden alkua on jouduttu odottelemaan Huittisten seudulla ja naapurikunnissa pitkään, mutta tiistain ja keskiviikon sateet toivat sen verran lunta, että sekä Kännövuoressa että Harjureitillä pääsee jo hiihtämään.
-Meillä pohjat ovat niin hyvät, että saimme sentään 3,5 ja neljän kilometrin latupohjat luisteltavaan kuntoon, sanoo kaupunginpuutarhuri Aino Ojansuu.

Harjureitille lunta on satanut toistakymmentä senttiä ja laduista huolehtiva Juhani Moisio Vampulan Urheilijoista sanoo, että lähes kaikki ladut ovat hiihdettävässä kunnossa. Ainoastaan suopätkä, johon ei ole saatu tehtyä latua muutamaan talveen, on nytkin ajamatta.
-Ajan latuja vielä tänään, mutta varmuudella ne ovat auki jo viikonloppuna ja avaamme myös latukahvilan Ulkoilumajalla. Paikka paikoin tuuli on tuiskannut lunta pois laduilta, joten lunta on toisin paikoin vähän, mutta hiihtämään pääsee niin luistellen kuin perinteiselläkin tyylillä, kunhan liikkuu varoen, sanoo Juhani Moisio.
Harjureitin latutietoja päivitetään säännöllisesti osoitteessa harjureitti.fi

Sastamalassa lunta on vähemmän ja Heikki Virtanen Äetsän Kunnosta on harmissaan siitä, että nyt satanut lumimäärä ei vielä riitä.
-Latuja ei voi vielä ajaa. Tuollainen hötölumi ei tiivisty mihinkään. Reitillä on kohtia, joissa ei ole lunta lainkaan ja sitten on kohtia, joissa lunta on kymmenen senttiä. Suksilla on Aurajärvelle ihan turha vielä lähteä, sanoo Heikki Virtanen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.