Kannatusyhdistys lumitykin pitämiseksi?

13.12.2018 - 05:17 Marja-Liisa Hakanen
Kaupungin taloustilanne on tiukka ja budjettiesityksestä on jätetty pois muun muassa lumetusjärjestelmä. Urheiluseurat kuitenkin toivovat, että ratkaisu sen pitämiseen löytyisi. Kuva: Satu Ojala

Huittisten kaupunki vuokrasi vuonna 2017 lumitykin kahdeksi vuodeksi. Vuokrasopimus on nyt katkolla ja lumetusjärjestelmän toimittanut yritys on tarjonnut sitä kaupungin ostettavaksi 35 000 eurolla. Kauppahinnassa hyvitettäisiin 90 prosenttia tykistä maksettuja vuokria, tähän mennessä lähes 10 000 euroa.

Kaupungin ensi vuoden talousarvioesityksestä lumetusjärjestelmä on jätetty pois.

Lauttakylän Luja, Lauttakylän Pyry, Vampulan Urheilijat sekä Huittisten Latu ja Polku miettivät nyt kannatusyhdistyksen perustamista, jotta lumitykki voitaisiin pitää. (..)

Seurojen puhemiehen Antti Hirvinevan mukaan lumitykki kävi viime kautena noin 200 tuntia. Lumen ajoon käytettiin 4–5 traktoria ja paria kuormaajaa kolmen työpäivän ajan. (..)

Seurat uskovat, että hiihtokauden pidentäminen lumetuksen avulla olisi hyvä satsaus kaupunkilaisten terveysliikuntaan. Hiihtokoulujen avulla saataisiin erityisesti lapsia ulkoilemaan ja terveellisen harrastuksen pariin.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
16. joulukuu 2018 - 21:15Nimimerkki: Kuntoilija
Kannatetaan ! Äkkii ny, tars päästä hiihtämään. Kankaanpäähän asti tulee liikaa kilometrejä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.