Vuosi vaihtuu pakkassäässä

30.12.2010 - 08:38 Minna Karru

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan vuosi vaihtuu pakkassäässä koko Suomessa.

Uudenvuodenaattona sää on suurelta osin pilvinen. Lännestä Suomea lähestyy matalapaine ja uudenvuodenyönä läntiseen Suomeen saattaa yltää runsaampiakin lumisateita. Pakkasta on etelässä ja lännessä 10…15 astetta.
Uudenvuodenpäivä ei tuo säähän suurta muutosta. Sää jatkuu kylmänä ja pilvisenä ja lännessä ja pohjoisessa sataa vähän lunta.
Vuosi 2011 vaihtuu valkoisena koko maassa. Eniten lunta on etelärannikolla ja Kymenlaaksossa, jossa sitä on yleisesti yli puoli metriä.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan vuosi vaihtuu tavallisestikin talvisessa pakkassäässä. Tyypillisesti vuodenvaihteen lämpötilat ovat yöllä maan etelä- ja keskiosassa noin -8…-15 ja pohjoisessa -15…-20 astetta.

Vuosi 2010 otettiin vastaan kirpeässä pakkassäässä. Pakkasta oli uudenvuodenyönä maan etelä- ja länsiosassa yleensä 10 - 15, maan itä- ja pohjoisosassa yleensä 15 - 20 astetta. Uudenvuodenyön alin lämpötila oli -25,6 astetta, joka mitattiin Kilpisjärvellä.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.