Putoaminen ja kaatuminen yleisimpiä syitä tapaturmaisiin kuolemiin

09.12.2010 - 09:00 Satu Ojala

Putoaminen ja kaatuminen on yleisin syy kuolemaan johtamaan  tapaturmaan. Talven liukkaat tuovat tullessaan todelliset pääkallokelit.

Lliikenteessä kuolee vuosittain vain neljäsosa siitä määrästä, mitä matalalta putoamisissa tai kaatumisissa. Putoamisissa ja kaatumisissa kuolee liki 1200 ihmistä vuosittain, liikenteessä alle 300.

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmissa kuolleiden määrä  on  kolmen viime vuosikymmenen aikana kaksinkertaistunut. Liikenne- ja työtapaturmissa kuolleiden määrä on sen sijaan laskenut puoleen.

 Alkoholi ei ole merkittävä liukastumisen aiheuttaja, sillä vain neljä prosenttia oli liukastuessaan alkoholin vaikutuksen alainen.

Liukastuminen voi johtaa myös vakavaan vammautumiseen ja pysyvään laitoshoitoon tai pitkään sairaalajaksoon. Lähes kolmasosa kaatuneista loukkasi itsensä kaatuessaan.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.