Huittisten patsaat puetaan huhtikuussa

12.03.2016 - 07:07 Minna Karru
Outileena Uotila näyttää Heltsu Koposelle miten köydenpää on hyvä solmia. Vanhoista vaatteista leikatusta kuteesta punottua köyttä kiedotaan Ympyrähullut -teoksen hahmoihin.

Huittisten keskustan nykytaiteen teokset ja klassiset veistokset puetaan huhtikuussa. Pukeminen ajoitetaan Huittisten seudun kansalaisopiston kevätnäyttelyviikonloppuun eli 15-17.4. Osaan pukemisista liitetään performansseja. Vappuun mennessä patsaat palautetaan omiksi itseikseen.

Patsaskollektiivin alkuidean on kehitellyt kiikkalainen Outileena Uotila. Hän kyseli seurakseen vapaaehtoisia tekijöitä Huittisten kaupungin kuntouttavasta työtoiminnasta.

Kierrätysmateriaaleja on haalittu sieltä täältä, mutta vielä sitä tarvitaan lisää.
–Mantteli ja päähine, sinisiä t-paitoja, kassinhihnoja, valkoista nauhaa ja vaikka mitä puhelinoperaattoreiden logoilla varustettua, Uotila listaa. Materiaalin voi kiikuttaa Huittisten pääkirjastossa olevaan koriin.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.