Ravintola Aitola sulkee ovensa maaliskuun lopussa

12.02.2019 - 12:18 Marja-Liisa Hakanen
Ravintola Aitola ehti toimia Huittisissa vajaat kaksi vuotta, sillä se avattiin syksyllä 2017. Kuva: Satu Ojala

Huittisissa toimivan ravintola Aitolan ovet suljetaan 30. maaliskuuta. Ravintolatoimintaa on pyörittänyt Sortso Osuuskunta, jonka toimitusjohtaja Petri Laurila kertoo, että Aitolan sulkemisen syynä on toiminnan kannattamattomuus.
–Se on ollut vahvasti tappiollista koko ajan. Olemme yrittäneet löytää keinoja tilanteen parantamiseksi, mutta se ei ole onnistunut, joten ovet on pakko sulkea, Laurila sanoo.

 Sortso Osuuskunta yhdistyi viime syksynä Debora Oy:n kanssa. Deboran toimitusjohtaja Anna-Maria Mäkelä totesi silloin Lauttakylä-lehdessä, että Aitolan toimintaa aiotaan kehittää.
–Se osoittautui mahdottomaksi, kun iltaisin ei ole asiakkaita ja viikonloppuisinkin vain vähän, Laurila toteaa.
Laurila sanoo, että ravintolatila tulee myyntiin ja jos se ei mene kaupaksi, sinne mietitään jotakin toimintaa.

Aitolan henkilökunnalle ravintolan lopettamispäätös on kova paikka. Keittiö- ja ravintolapäällikkö Marja Kynnysmaa sanoo toivoneensa, että Aitolalle olisi vielä annettu mahdollisuus.
–Olemme toimineet vasta vähän aikaa. Ottaa aikansa, ennen kuin toiminta kunnolla lähtee lentoon. Alun perin hoivapalvelujen piti olla Sorston ykkösasia Huittisissa ja ravintolan vain niiden tuki, mutta asiat menivätkin päinvastoin. Hoiva kutistui ja ravintolasta tulikin se ykkösasia.
Kynnysmaan mukaan ruualla ei tehdä samanlaisia katteita kuin hoivatoiminnalla.
–Saimme kuitenkin alkuvuonna sopimuksia esimerkiksi ruuan toimittamisesta iltapäivisin Akkunaan ja Huhkolankotoon. Olisimme toivoneet enemmän aikaa toiminnan vahvistamiseen. Täällä maaseudulla asiat eivät tapahdu hetkessä.

Kynnysmaa sanoo, että viritteillä oli monenlaisia uusia ideoita.
Aitola on työllistänyt kaksi kokoaikaista, kaksi tuntityöntekijää ja neljä erikseen töihin kutsuttavaa henkilöä.
–Lounasta teemme 22.3. saakka ja kaikki varaukset hoidamme 29.3. saakka. On tämä ikävä asia, mutta on tämä myös ollut hieno matka tehdä täällä töitä, Kynnysmaa tuumii.
 

KOMMENTIT
12. helmikuu 2019 - 13:38Nimimerkki: MM11
Järjetön määrä työntekijöitä vs. kokoon ja muuhun nähden. Ruoka hyvää. Kaikessa yrittämisessä tarvitaan se 2 vuotta ennenkuin voi antaa arvion, miten meni.
12. helmikuu 2019 - 13:46Nimimerkki: ol-la
Kuvastaa kovin hyvin ylipäänsä kaikkea Huittisten tarjontaa. Mutta mitäpä tuosta.Kohta muutan muualle.
12. helmikuu 2019 - 13:55Ilkka Lahti
On se kumma, ettei hyvä menesty Huittisissa.
12. helmikuu 2019 - 19:46Nimimerkki: Janttukatriina
Ruoka on hyvää ja paikka kotoisa , henkilökunta ystävällistä.Toivoisin niin toiminnan jatkuvan. Juuri pääsin suosittelemaan paikkaa.
14. helmikuu 2019 - 18:51Nimimerkki: -x-
Liian vähän asiakkaita (koska pieni paikkakunta). Turku-Tre ja Pori-Hki väylillä kulkee väkeä kyllä, mutta menevät ohi pysähtymättä!
24. maaliskuu 2019 - 22:22Nimimerkki: Bisnes
Osuuskunta yhdistyy osakeyhtiön kanssa, jolloin kuvaan tulee vahvasti voiton tuottaminen omistajille. Mikä mahtoi olla tavoiteltava voittoprosentti. Kuten Kynnysmaa sanoo hoivassa on katteet paremmat. Toki olemme nyt saaneet julkisuudessa lukea miten ne hyvät katteet tehdään hoivassa. Toivottavasti tiloille löytyy ostaja ja kunta hyväksyy uuden ruokapalvelutuottajan palvelusetelituottajaksi vanhusten ateriapalveluihin. Vanhukset tarvitsevat monipuolista ravitsevaa ruokaa hyvistä raaka-aineista. Veteen tehty pussimuussi ei mielestäni ole sitä ja sitä näkee monessa paikassa. Ihan varmasti tarvetta on toiminnalle, mutta vähän maalaisjärkeä pitää olla omistajilla. Ei ehkä kannata Hesasta tulla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.