Luja HT ei antanut KuKille mahdollisuuksia

12.02.2017 - 00:19 Bobby

Lauantaina pelattiin jääkiekon 2-divisioonan länsirannikon lohkon runkosarjan voiton kannalta tärkeä ottelu. Luja HT isännöi Huittisissa sarjakakkosta KuKia, joka oli ennen ottelua kaksi pistettä Lujaa perässä. Voitolla Luja varmistaisi kärkipaikan ja kotiedun playoffien loppuun asti. Ottelu alkoi vahvasti Lujan hallinnalla ja Lujan avauspeli ja keskialueen ylitykset toimivat mainiosti. Kolmen minuutin kohdalla kiekko saatiin jo toistamiseen KuKin maalin tolppaan. Jälkitilanteesta irtokiekko ajautui maalin eteen Miika Raittiselle, jonka kääntölaukaus upposi verkkoon
Erän puolen välin jälkeen KuKi sai ottelun ensimmäisen rangaistuksen. Ylivoiman lopulla kakkosylivoima pyöritti alueella. Ensin Turkka Hirvinevalla oli paikka pienestä kulmasta, mutta kiekko ei uponnut verkkoon. Se kuitenkin kaivettiin uudelleen Hirvinevalle, joka ei toisella kerralla erehtynyt. Vajaa minuutti oli kulunut edellisestä osumasta, kun ykköskenttä iski toistamiseen. Kiekko tuotiin alueelle vauhdilla ja Reiman laukoi vasemmalta. Paluukiekko tuli suoraan Raittisen lapaan, joka ei erehtynyt. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua ykköskenttä oli jälleen asialla. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Reiman kaarsi kulmasta keskelle tyhjään tilaan ja iski Lujan jo 4-0 johtoon.
Toiseen erään lähdettiin siten Lujan neljän maalin johtoasemassa ja Luja jatkoi ottelun hallintaa. Erän puolessa välissä nähtiin jälleen maali, kun Esa Väisänen punnersi kulmasta maalille ja survoi kiekon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin myös KuKi sai kuparisen rikki. Tämä ei kuitenkaan saanut vierailijoita rynnistämään takaa-ajoon vaan Luja piti paketin kasassa. Neljä minuuttia ennen erän loppua Lujan Niklas Kulmanen toi kiekon alueelle ja päätti laukoa puolustajien jaloista itse. Komea rannelaukaus upposi yläkulmaan ja Luja johti jälleen viidellä maalilla.
Kolmannessa erässä KuKi yritti nostaa intensiteettiä ja sai erästä tasaisemman. Erän ainoa maali nähtiin kuusi minuuttia ennen loppua, kun KuKi onnistui 6-2 kavennuksessa ylivoimalla, jotka jäivät ottelun loppulukemiksi. Pisteet jäivät siten Huittisiin ja Luja varmisti runkosarjan voiton.

Valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ja siihen, että varmistettiin kotietu playoffeihin.

–Ensimmäinen erä oli meiltä vahva. Jalka näytti hieman tahmealta, mutta se sopi meille. Pysyimme paremmin pelin sisällä ja KuKi tippui kyydistä, kommentoi Mäkelä ottelun jälkeen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.