Väylä auki Kokemäenjoelle

12.02.2016 - 15:36 Satu Ojala
Loimijoen rantajäätä on rikottu Kokemäenjoelta keskustan suuntaan lähes kolme vuorokautta.

Huittisten tulvariskiä on helpotettu jo kolmen vuorokauden ajan rikkomalla rantajäitä Loimijoen suulta nelisen kilometriä keskustaan päin. Rantajäiden murskaaminen helpottaa tilannetta merkittävästi, sillä sen ansiosta Loimijoen ja Punkalaitumenjoen vedet pääsevät laskemaan liukkaammin Kokemäenjokeen. Jäät ovat Loimijoesta ja Punkalaitumenjoesta lähteneet vain paikka paikoin.
Loimijoen virtaama on jo laskenut keskiviikon huippulukemista, lähes 200 kuutiosta sekunnissa nyt jo noin 140 kuutioon sekunnissa. Vedenpinta on laskenut noin 30 senttiä, mutta on edelleen 40 senttiä yli rajan, jonka jälkeen vesi nousee alavimmille pelloille.
Sääennusteiden mukaan räntäsateiden pitäisi loppua tämän perjantai-illan aikana ja lauantaina olla lähes sateeton päivä. Lämpötila laskee myös muutaman asteen pakkasen puolelle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.