Psykiatrisen hoidon kulut kasvavat

11.10.2018 - 05:30 Mikko Perttunen
Masennuksen jäljet näkyvät pitkään.

Huittisten nuorilla on aiempaa enemmän mielenterveyden ongelmia. Luvut ovat hurjia myös talouden tasolla. Erikoissairaanhoidon kulut ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Jos loppuvuosi menee samaan malliin kuin vuoden ensimmäinen puolisko, psykiatria haukkaa Huittisten budjetista 400 000 euroa suunniteltua enemmän.

−Jostain syystä näiden palveluiden käyttö on lisääntynyt ja erityisesti nuortenpsykiatrian osalta. Lähetemäärä on pysynyt aiemmin tasaisena, mutta jo viime vuonna siinä tapahtui voimakasta lisäystä, perusturvajohtaja Kristiina Piirala kertoo.

Viime vuonna Huittisissa tehtiin 49 psykiatrista lähetettä, ja tänä vuonna päästäneen Piiralan mukaan suunnilleen samoihin lukuihin. Huolestuttavaa nyt on erityisesti osastohoitoa tarvitsevien nuorten määrän lisääntyminen.

−Esimerkiksi viime vuonna osastohoitoa tarvitsevia ei ollut lainkaan, ja tätä aiemminkin osastopäiviä kertyi vuodessa vain muutamia. Tänä vuonna meillä on ollut useita nuoria osastolla ja vieläpä pitkiä jaksoja.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.