Kauden paras ei riittänyt finaaliin - "Kisat kokonaisuutena pieni pettymys"

11.09.2016 - 16:35 Minna Karru
Ennen tämän päiväistä 400 metrin sivulajiaan Amanda Kotaja kelasi Rion sadalla metrillä kuudenneksi. (Kuva 100 metrin kisasta: Paralympiakomitea)

Amanda Kotajan kauden paras 400 metrin aika 59,17 ei riittänyt finaalipaikkaan Riossa. Omassa välierässään hän kelasi viidenneksi.

Finaaliin selvisi kummastakin välierästä suoraan kolme kelaajaa.
Aikojen perusteella finaaliin pääsi vielä kaksi seuraavaksi nopeinta. Siinä joukossa Kotajan aika oli neljänneksi paras. Viimeisen finaalipaikan nappasi Alankomaiden Margriet van Den Broek ajalla 56,78.

Hyvä 400 metrin kisa ja aika olivat paralympiakomitean tiedotteen mukaan Kotajalle selvästi pieni helpotus 100 metrin pettymyksen jälkeen.
-Olen kyllä tyytyväinen kisaan. Tuntui hyvältä päästä vielä radalle täällä Riossa. Tältä kesältä on vain yksi 400m startti alla, joten mitään kovin suuria odotuksia ei tähän kisaan ollut. Todella kova taso, alle 57 sekuntia vaadittiin viimeiseen jatkopaikkaan, mietiskeli Kotaja.

Rion paralympialaiset olivat kokonaisuutena Kotajalle pieni pettymys, sillä mitaliodotuksia oli ladattu monesta suunnasta.
- Pettymys on toki päällimmäisenä vielä mielessä. Olen kyllä nauttinut täällä joka hetkestä. Omaa uraa on kuitenkin vielä paljon edessä, ja tänä kesänä on tehty monia hyviä asioita ja menty harjoittelussa paljon eteenpäin. Se ei vielä täällä konkretisoitunut tuloksissa, mutta näkyy varmasti tulevaisuudessa.

 

Täydennetty Kotajan kommenteilla klo 21.26.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.