Kiuru ja Kalli puolustavat Kankaanpään Taidekoulua

12.10.2011 - 12:17 Sirpa Mähkä

Porilaisansanedustaja, demariministeri Krista Kiuru varoittaa aikeista lopettaa Satakunnan Ammattikorkeakoulun Kankaanpään kuvataiteen yksikön toiminta.

 

SAMK:n vahvuus on koulutuksen maakunnallisessa tarjonnassa, ja siitä on pidettävä kiinni, sanoo Kiuru. Kankaanpään kuvataiteen yksikön lopettaminen ei toisi kaivaittuja kustannussäästöjä, hän painottaa.

Satakunnan ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Huittisissa, Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla. Vahva ammattikorkea- ja korkeakouluverkko takaa maakunnan kasvun edellytykset sekä varmistaa kilpailukyvyn ja Satakunnan vetovoiman säilymisen. Maakunnan veturina Porilla on suuri vastuu siitä, että nämä tavoitteet ruokkivat ja tukevat myös maakunnan kuntien elinvoimaisuutta, Kiuru sanoo.

 

Hallitus heikentää koko Pohjois-Satakunnan vetovoimaa keskittämällä koulutuspalveluja, sanoo puolestaan keskustan kansanedustaja Timmo Kalli Euran Kiukaisista.

Kankaanpään Taidekoulu on pystynyt vaikuttamaan Kankaanpään kaupungin imagoon. Se on kasvattanut suuren joukon luovia tekijöitä ja ryhmiä Kankaanpään lähikaupunkeihin - Huittisiin, Poriin ja Tampereelle virkistämään taidekulttuuria ja kehittämään taidekeskustelua, Kalli muistuttaa.

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.