Risto-Matti Hoikalta kaksi ääntä samalle ehdokkaalle

10.04.2019 - 15:47 Satu Ojala
Lauttakylän lukion oppilaskunnan järjestämissä varjovaaleissa vaalitoimitsijoina olivat Noora Mäkelä ja Robert Silenko. Äänestyslippiaan pudottamassa Risto-Matti Hoikka.

Lauttakylän lukion keskiviikkoiset varjovaalit nostivat äänikuningattareksi perussuomalaisten Laura Huhtasaaren ja kakkoseksi huittislaisen Martin Ylikännön. Huhtasaari sai kymmenen ääntä ja Ylikännö yhdeksän.
Kahdeksan eniten ääniä saaneiden joukossa ovat vielä vihreiden Marianna Hanni kahdeksalla äänellä, kokoomuksen Emin Karaca seitsemällä äänellä, vihreiden Laura Pullinen kuudella äänellä, perussuomalaisten huittislaisehdokas Niina Immonen neljällä äänellä, vihreiden Minna Haavisto kolmella äänellä ja vasemmistoliiton Jelena Kiilholma kahdella äänellä.
Puolueittain äänet jakautuivat niin, että vihreät sai 20 ääntä, perussuomalaiset 16 ääntä, keskusta 13 ääntä, kokoomus 13 ääntä, sosialidemokraatit neljä ääntä ja feministinen puolue yhden äänen.
Lukiolaisten äänestysinnostus oli laiskansorttista, sillä äänestämässä kävi vain 55,6 prosenttia lukiolaisista eli 74 opiskelijaa.
Yksi äänestäneistä oli Risto-Matti Hoikka, joka sai äänensä kuuluviin jo toistamiseen näissä eduskuntavaaleissa.
–Olen jo äänestänyt ennakkoon.  Molemmissa lapuissa on sama numero eli ei kaduttanut oikeaan äänestyslippuun kirjoitettu numero.
Hoikka paneutui vaaleihin kunnolla.
–Otin selvää ehdokkaista ja äänestin ehdokasta, jonka näkemykset vastaavat parhaiten omiani. Yhteiskuntaopin tunnilla on käyty läpi näitä asioita ja on hyvä, jos nuoret kiinnostuvat näitten varjovaalien avulla siitä, miten asioista tässä maassa päätetään ja miten niihin voi vaikuttaa, sanoo Risto-Matti Hoikka.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.