Satakunnan kehitysnäkymät parantuneet

06.09.2010 - 06:35 Minna Karru

Satakunnan kehitysnäkymät ovat muun maan lailla parantuneet kevään tilanteeseen verrattuna. Työ- ja elinkeinoministeriön katsauksen mukaan positiivista kehitystä on tapahtunut muun muassa massa- ja paperiteollisuuden suhdanteissa sekä kaupan ja rakentamisen aloilla. Elintarvikealalla kehitys on ollut Satakunnassa koko ajan varsin vakaata.

Maakunnalle tärkeän meriteollisuuden tilanne on kaksijakoinen. Rauman telakan tilanne on suhteellisen hyvä näillä näkymin kevääseen 2012. Turun telakan heikon tilanteen arvioidaan heijastuvan jossain määrin myös Satakuntaan. Mäntyluodon telakalla on tällä hetkellä lomautuksia, uuden lauttatilauksen saaminen olisi työllisyyden säilymisen kannalta ratkaisevaa.

Työllisyyden kehityksessä tapahtui käänne positiiviseen suuntaan kesän alussa, työttömien määrä on pienempi kuin vuosi sitten. Myös lomautettujen määrä on pudonnut vuodessa liki 600:lla.
Nuorten työttömyys on alkuvuonna alentunut vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna vajaalla sadalla. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli heinäkuun lopussa runsaat 1700.
Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on tällä hetkellä huolenaihe koko maassa, eikä Satakunta tee tässä poikkeusta. Yhtäjaksoisesti yli vuoden työttömänä olleita oli kesällä runsaat 2400, mikä on lähes 400 enemmän kuin vuosi sitten.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.