Pääministeri kävi Huittisissa

09.04.2016 - 17:25 Marko Dahlman
Pääministeri Juha Sipilän vastaanottivat kaupungintalolla huittislaiset keskustapoliitikot Aimo Lepistö (vas.) ja Hannu Haapasalo.

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Huittisissa lauantaina. Sipilä piti poliittisen alustuksen Keskustan Satakunnan piirin vuosikokouksessa kaupungintalon valtuustosalissa.

Pääministeri loi puheessaan katsauksen hallituksensa ensimmäiseen vajaaseen vuoteen. Esille nousivat tutut aiheet: maan vakava taloustilanne, menoleikkaukset, pyrkimykset työllisyysasteen nostamiseen, sote-uudistus, maahanmuutto, maatalouden kriisi sekä tuoreimpana veroparatiisipaljastukset.

-Leikkauspäätökset on nyt tehty, ellei taivas putoa niskaan tai mene tilanne vielä yllättävästi huonommaksi. Työllisyydessä meillä on hurjan kova tavoite, työllisyysasteen nostaminen 68:sta 72 prosenttiin. Se tarkoittaa 110 000 uutta työpaikkaa, Sipilä totesi.

-Jos siinä onnistutaan, velaksi eläminen loppuu julkisessa taloudessa vuonna 2019, hän jatkoi.

Pääministeri valotti kokousväelle hieman myös sitä, kuinka raskaita viime ajat ovat olleet hänelle henkilökohtaisesti.

-Minun on pakko myöntää, että on ollut tosi kova vuosi nyt vaalien jälkeen. Jaksaminenkin on kieltämättä ollut kovilla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.