Influenssarokotukset ilman ajanvarausta alkamassa

08.11.2019 - 05:29 Minna Karru
Huittisten Perhekeskuksen neuvolassa influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta keskiviikkoisin 13.11. lähtien kello 14–17.30. Rokotuksia annetaan ainakin keskiviikkoon 18.12. asti. Kuva: Katja Fuhlert/Pixabay

–Influenssarokotuksella suojaa muitakin kuin itsensä, vaikka perheen jäsenensä ja työkaverinsa, sanoo neuvolan osastonhoitaja Elise Inberg Huittisten terveyskeskuksesta.
–Influenssaa voi tartuttaa sellainenkin, joka ei itse sairasta vaan on vain taudin kantaja.

Inberg muistuttaa, että rokotus ei suojaa pelkästään influenssalta, vaan myös kaikilta influenssan vakavilta jälkitaudeilta.

Huittisten Perhekeskuksen neuvolassa influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta keskiviikkoisin 13.11. lähtien kello 14–17.30. Rokotuksia annetaan ainakin keskiviikkoon 18.12. asti.
–Tarpeen mukaan rokotuksia jatketaan vuodenvaihteen jälkeen, Inberg sanoo.

Vampulan terveysasemalla terveydenhoitaja rokottaa ilman ajanvarausta keskiviikkona 20.11. ja 4.12. Molempina päivinä kello 12–17.30.

Rokotuksia annetaan myös ajanvarauksella.
–Alle 7-vuotiaille lapsille ja raskaana oleville omassa neuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, sovitun lääkäri-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajavastaanoton yhteydessä sekä kotihoidossa, pitkäaikaishoitopaikoissa ja vuodeosastoilla.

Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettujen skaala on laaja.
–Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstön lisäksi raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki alle 7-vuotiaat sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja asepalvelukseen astuvat naiset. Lisäksi oikeutettuja ovat sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. (..)
–Maksuton rokotus on lisäksi tarjolla vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.