Huittisissa ei vielä painetta sähköautojen latauspisteiden rakentamiseen

08.07.2019 - 05:35 Pipsa Vatanen
Pekka Sarjomaan (vas.) ja Heimo Visurin arvion mukaan As Oy Huittisten Rantahovissa nähdään ensimmäinen sähköauto ja sen latauspiste kolmen vuoden sisällä. –Sähköautojen hinnat vaihtelevat noin 35–120 000 euron välillä. Isännöitsijä Paula Koskinen arvioi.

Huittislaisissa taloyhtiöissä heräillään hitaasti sähköautoilun yleistymiseen. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että sähköautojen latauspisteistä keskustellaan, vaikkei niitä konkreettisesti rakennetakaan.
–Keskustellaan ja mahdollisesti selvitetään, miten monta latauspistettä sähköverkkoon mahtuu, mutta siihen se jää. Ihmisten ostokäyttäytymistä on vaikea ennustaa. Luulen, että sähköautot ovat vielä hiukan liian kalliita, Isännöintitalo Virtanen Oy:n toimitusjohtaja Paula Koskinen pohtii.

Yleensä latauspisteiden rakentamiseen ryhdytään, jos jollain taloyhtiön osakkaista on sähköauto tai ladattava hybridi. Koskisen mukaan latauspisteiden selvittämistä kannattaa kartoittaa myös kiinteistöjen peruskorjaushankkeiden kynnyksellä.
–Jos urakkaan ryhdytään, niin kerralla kannattaa tehdä useampi latauspiste.

Lähes neljäsosa taloyhtiöistä kaavailee sähköautojen latausjärjestelmiä, kertoo Kiinteistöliiton kevään korjausrakentamisbarometri. Latauspisteitä suunnittelevat yhtä lailla rivitaloyhtiöt kuin kerrostaloyhtiötkin. Aikeet latauspisteiden toteuttamiseen ovat yleistyneet viime syksystä.

Koskinen arvioi, että seuraavan viiden vuoden aikana hänen isännöimiensä talo-yhtiöiden kunnossapitotarveselvityksiin tullaan listaamaan myös latauspisteiden rakentaminen.

Samoilla linjoilla on Lännen Kiinteistöympyrän toimitusjohtaja Erja Salo.
–Asia ei ainakaan tänä kesänä ole akuutti, mutta voi olla, että tarpeeseen herä-tään piankin. Toki tulevaan jo nyt varaudutaan, jos taloyhtiöiden pihoissa tehdään isompaa remonttia tai autopaikkauudistuksia.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.