Tyttö, sinä olet tähti!

07.03.2019 - 05:40 Mikko Perttunen
Tähtitieteellisellä illalla Lauttakylän lukion opiskelijat keräsivät varoja pääsiäisen jälkeen Etelä-Ranskassa järjestettävää tiedeleirikoulua varten. Matkalle lähtevät opiskelijoita Huittisista, Nousiaisista, Mynämäestä ja Raisiosta. Kuva: Greg Rakozy

−Idea tähtitieteellisestä illasta lähti nuorten tiedekasvatuksen edistämisestä. Halusimme tuoda nuoria ja heidän osaamistaan paikkakunnalla esiin, Kalle Vähä-Heikkilä kertoo.

Kokonaisuus alkoi hahmottua, kun yhteistyöhön tuli mukaan Huittisten Zonta-kerho. Zonta-järjestön satavuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävän ZAU- eli Zonta Antaa Uskallusta -kampanjan tavoitteena on lisätä tyttöjen kiinnostusta matemaattis- luonnontieteellisille aloille ja teknologiaan. (..)

Aiemmin naiset olivat teknisillä ja matemaattis-luonnontieteellisillä aloilla huomattavasti harvinaisempi näky kuin nykyään. Kun illassa luennoinut Turun yliopiston tutkija Elina Lindfors aloitti tähtitieteen opiskelun, naisia oli joukossa vain vähän. (..)

Tyttöjen opiskelusuuntautumisessa tiellä ovat vain omat, vanhempien ja opettajien asenteet. Sukupuolella ei ole tekemistä lahjakkuuden tai osaamisen kanssa.

−Jos jotain eroa haluaa etsiä, niin pojat ovat usein vähän insinöörimäisempiä, Vähä-Heikkilä sanoo.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.